Albümü için iki yıldır çalışan Kızılay, şarkılarına güveniyor!
Tüm Türkiye'nin kalbinde 'Çocuklar Duymasın' dizisinde canlandırdığı Havuç rolüyle taht kuran Furkan Kızılay, artık 19 yaşında bir delikanlı... 2003 yılında sona eren 'Çocuklar Duymasın' dizisinden sonra birkaç reklam projesi ve bir sinema filminde rol alan Kızılay, gözlerden uzak geçirdiği bu yıllarda vaktini ailesine ve derslerine ayırmış. Bu süreçte üniversiteye giren ve aynı zamanda Mint Akademi'de iki yıldır müzik eğitimi alan Kızılay, tutkusu olan müziği şimdi profesyonel platforma taşıyor. Furkan'ın, yapımı DoReMinT'e ait olan, prodüktörlüğünü Aydın Sarman ve Burcu Güven'in yaptığı 'Aşksın Sen' isimli pop-rock tarzındaki mini albümü, aralık ayının sonunda piyasada olacak.

MÜZİĞE İLGİM HEP VARDI
Bu altı yıl içinde biz seni pek görmedik, neler yaptın bu arada?
Biraz okuluma ve aileme yoğunlaştım, kardeşimle birlikte daha çok zaman geçirdim. Gelen dizi tekliflerinin çoğunu uygun olmadığı için reddettim. Kadir Has Üniversitesi, Enformasyon Teknolojileri Sistem Mühendisliği bölümüne başladım.

Küçük yaşta şöhretle tanıştın. Şimdi geriye dönüp baktığında o dönemi nasıl değerlendiriyorsun?
'Helal olsun' diyorum kendi kendime! Gerçi şu anda durumlar biraz daha farklı, mesela bir yerde çekim yaptığınızda insanlar artık çok umursamıyorlar ama o dönemde camları patlatıp geliyorlardı yanımıza.

Peki herkes senden yeni bir dizi beklerken, sen albüm çıkardın. Müziğe ilgin nasıl başladı?
Bizim ailede şöyle bir laf vardır, 'Kulağını annenden, sesini babandan almışsın' derler. Müziğe ilgim hep vardı. Müzik varken de oyunculuk vardı, oyunculuk varken de şarkıcılık vardı. Müzikle hep ilgilendim. O zaman rap revaçtaydı, rap yaptım, çok da beğenildi. Albüm teklifi o zaman da geldi ama kabul etmedim.

Okul müsameresinde Birol Güven'in seni rap söylerken duyduğu ve albüm çıkarma fikrinin öyle oluştuğu doğru mu?
Evet Birol Abi gördü, müsamere gibi bir şeydi, ben de şarkı söyleyerek çıktım sahneye... İki seneden beri eğitim alıyorum. Birol Abi, "Furkan'ın güzel sesi var, ben çok anlamam ama siz bir dinleyin isterseniz" dedi ve ben de gelip Mint Akademi'de stüdyoda şarkı söyledim. Aydın Abi ve Burcu Abla benim sesimi beğendi. Enstrüman çalmaya, gitar dersleri almaya başladım. Şimdi de elektrogitar dersleri alıyorum. Müzik eğitimi almaya başladıktan bir sene sonra da, artık bu deneyimimizi insanlarla paylaşalım istedik.

Albümden bahsedelim. Senin bu albümde söz ve müzik çalışman yok ama bildiğim kadarıyla bu yönde çalışmaların var...
Evet, küçük küçük yazıyorum. Bazen sözcükleri toparlıyorum, şarkıya çeviriyorum, kafiye oturtuyorum. Belki ikinci albümde benim birkaç şarkım olabilir. Genelde aşk temalı şarkılar var. Şarkıların hepsi Burcu Güven ve Aydın Sarman'a ait. Çok da güzel oldu böyle olması, bir duygu bütünlüğü var. 'Aşksın Sen', 'Bu Gece', 'Senle' ve bir de 'Yaz Gelince Terk Ettin' isimli dört şarkımız var. İlk klibi 'Aşksın Sen'e çektik. /günaydın