Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Anayasa paketini onaylayan Abdullah Gül'e tepki gösterirken, “Ülkenin birlik ve bütünlüğünü temsil edecek gücü kalmamıştır. Tamamen AKP paralelinde hizmet eden bir kişi durumuna düşmüştür. Abdullah Gül istifa etmelidir. Çankaya Köşkü'nde oturmayı hak etmemiştir. Bir Cumhurbaşkanı'nda bulunması gereken tarafsızlık ilkesini yitirmiştir” dedi.

Milletvekili Kamer Genç, seçim bölgesinde yaptığı basın toplantısında AKP hükümetinin Tunceli'ye karşı önyargılı davrandığını, 8 Mart 2010 tarihinde merkezi Elazığ'ın Karakocan İlçesi'nin Başyurt Beldesi olan ve 42 kişinin ölümüne neden olan depremin ardından da bunu gösterdiğini söyledi.

Depremde Tunceli'ye bağlı birçok köyün büyük hasar görmesine rağmen afet kapsamına alınmadığını belirten Genç, şunları söyledi:
“Depremde Tunceli'ye bağlı köylerdeki 800 kadar ev ağır hasar görmüş, 1000 kadar orta hasarlı ev mevcut. Bu hasarları Tunceli'deki teknik heyetler tespit etmiştir. Başbakan Tayyip Erdoğan'a bağlı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda bu depremin Tunceli'de etkili olmadığı ve yıkıcı etki yaratmadığını yazmış. Durum böyle olunca Tunceli afet kapsamına alınmamıştır. Bu tamamen Tunceli'ye karşı duyulan kin ve nefretin göstergesidir. Düşünün 800 ağır hasarlı,1000 orta hasarlı ev var ama "Yıkıcı etki yaratmamıştır' deniliyor. Oysa evleri yıkıldığı için vatandaşa çadır verilmiştir. Bu kabul edilir bir durum değil. Sırf Tunceli'ye yatırım getirmemek ve Tunceliler'e yardım etmemek için bu ilin vatandaşlarına karşı AKP'nin duyduğu kin ve nefret duygularına karşılık burası affet kapsamına alınmayarak vatandaşlar mağdur edilmiştir.”

TBMM'de hazırlanan Anayasa paketinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasına tepki gösteren, Genç, şunları söyledi:
“Bu Anayasa paketi ile Tayyip Erdoğan kendisine bir sivil dikta için alt zeminini hazırladı. Bu Anayasa paketinde yapılan hukuki düzenlemeler ile Anayasa, hukuk katledilmiştir. Bu Anayasa paketiyle adeta yargıya bir darbe yapılmıştır. Biz umuyor ve diliyorduk ki en azından Çankaya"da oturan Abdullah Gül, şimdiye kadar tamamen AKP'nin paralelinde yaptığı işlemlerden ve düzenlemelerden bir an önce vazgeçip hukuku yok eden ve Anayasa Mahkemesi"ni iktidardaki bir gücün emrine veren bu Anayasa değişikliğini TBMM"ye iade eder diye düşünüyorduk. Ama Abdullah Gül gösterdi ki Çankaya Köşkü"nde bir Cumhurbaşkanı sıfatı ile değil, AKP"nin Grup Başkan Vekili sıfatıyla hareket ettiği ve onlardan gelen herhangi bir düzenlemeyi hukuka da aykırı olsa Anayasaya da aykırı olsa orada tamamen bir noter görevi gösterdiğini yaptıklarıyla ortaya koymuştur. Bence Abdullah Gül istifa etmelidir. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü temsil edecek gücü kalmamıştır. Tamamen AKP paralelinde hizmet eden bir kişi durumuna düşmüştür. Kesinlikle Abdullah Gül istifa etmelidir. Çankaya Köşkü"nde oturmayı hak etmemiştir. Bir Cumhurbaşkanı"nda bulunması gereken tarafsızlık ilkesini yitirmiştir.”

“BANA DA KOMPLO KURABİLİRLER"

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Anayasa paketinin referanduma gitmesi halinde ortada bunu halka anlatacak gücün kalmadığını, CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal'a komplo kurulması sonucu boşluk oluştuğunu söyledi. Genç, “Türkiye artık tam dikta rejimine doğru kaymaktadır. Bu Anayasa paketi referanduma giderse bu durumu halka anlatacak güç de ortada kalmamıştır. Deniz Baykal ile ilgili bir kaset ortaya sürüldü. Vatandaşın dikkati oraya çevrildi” dedi.

Bir gazetecinin kendisine yönelik de komplo kurulma olasılığı olup olmadığını sorması üzerine “Benim böyle bir şeyim yok, hazırlanırsa da hazırlanır. Ben sonuçlarına katlanırım. Ama benim öyle bir durumum yok. Yaparlarsa zaten halk beni tanıyor. Gerçi yapabilirlerde, bunlardan her şey beklenir. Geçmişte de bana böyle komplolar hazırlandı. Vatandaş buna inanmadı” karşılığını verdi.
Genç, CHP'ye geçip- geçmemeyi düşünüp düşünmediği ile ilgili soru üzerine de, “Bir davet gelirse halka sorarım, halk isterse giderim” yanıtı verdi.

DHA