Yeni haliyle TV'ye çıkan Chavez, ünlü ABD'li aktör Yul Brynner'e benzediğini söyledi
Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle kemoterapi tedavisi gören Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, yeni hali ile ilk kez kameralar karşısına çıktı. Başkent Caracas'taki ofisinde bakanları ile birlikte devlet televizyona çıkan 57 yaşındaki sosyalist lider, temmuz ayında başladığı kemoterapinin ilk seansı nedeniyle saçlarının dökülmeye başladığını ve bu yüzden saçlarını kestirdiğini söyledi. İngilizce "Yeni tarzım. Nasılsınız" diyerek şaka yapan Chavez, sözlerini "Saçsız oyuncu Yul Brynner'i hatırlıyor musunuz? Bana bundan sonra Yul Chavez diyeceksiniz" diye sürdürdü.
 
DUYGU SÖMÜRÜSÜ İDDİASI
 
Sağlığının iyiye gittiğini söyleyen lider, "Kemoterapinin bütün vücuda etkisi oluyor. Saçlarımın dökülmesi son derece normal. Neyse ki artık kötü huylu tümör kalmadı. Ancak iki seans daha kemoterapi tedavisi göreceğim" dedi. 1999 yılından bu yana Devlet Başkanı olan Chavez, sağlık problemlerini yenip 2012 yılındaki seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı. Bazı rakipleri ise efsanevi liderin kanser olduğuna inanmıyor ve seçimler öncesinde hastalığı kullanarak duygu sömürüsü yaptığını iddia ediyor. Haziran ayında Küba'da kanser tedavisi gören ve bir dizi ameliyat geçiren Chavez'in hâlâ hangi tür kansere yakalandığı bilinmiyor.
 
KADDAFİ'NİN MEKTUBU
 
Chavez, bakanları ile yaptığı toplantıda aylardır NATO bombardımanı altındaki Libya'nın lideri Muammer Kaddafi'nin kendisine gönderdiği teşekkür mektubunu da okudu. Mektubun bir bölümünü okuyan Chavez, Venezüella'nın Libyalı muhalifleri tanımayacağını belirterek, Kaddafi'ye mücadelesinde sıkı durması çağrısında bulundu. Chavez, Kaddafi'ye çok saygı duyduğunu ifade ederek, "Orada direniyor. Çok yaşa Libya" dedi. Venezüella Devlet Başkanı, Kaddafi'nin mektubunda, "Libya halkına destekte soylu tutumunuza, aynı zamanda Latin Amerika ile Karayipler'in devrimcilerine ve liderlerine çok değer veriyorum. Bu desteğin süreceğine inanmayı ümit ediyoruz" ifadelerini kullandığını kaydetti. Chavez, aynı zamanda NATO'nun Libya operasyonunu kınayarak, Kaddafi karşıtlarının kurduğu Ulusal Geçiş Konseyi'ni "bir grup terörist" sözleriyle nitelendirdi.
 
ABD, YARDIM İSTİYOR
 
ABD ise Venezüella Devlet Başkanı Chavez'in Kaddafi'yi iktidardan ayrılması yönünde ikna etmesini istiyor. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Mark Toner gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hugo Chavez'in Kaddafi'yi iktidarı bırakmaya ve demokratik bir geçişi sağlamaya teşvik etmesini dilerim" dedi.