Batmanlı Nazike Yanık, nikahsız eşi Musa Alim askere gidince, Sevda ve Mesut adındaki iki çocuğunu alarak İstanbul'a kaçtı. Askerden dönen Musa Alim, kayınpederi ile aynı tarikata mensup olduğunu öğrendiği Siirtli Mehmet Sıddık Aydın'dan eşinin bulunması için yardım istedi. Kadını görüp aşık olan Mehmet Sıddık Aydın, Nazike Yanık ile iki çocuğunu alarak izini kaybettirdi. Yıllar sonra, bir televizyon programı sayesinde karşılaşan Musa Alim, Mehmet Sıddık Aydın ve Nazike Yanık, bu programda iki çocuğu babaları Alim'e verdi. Musa Alim de iki çocuğuyla birlikte Antalya'ya yerleşti. Birkaç ay sonra çocuklarını görmek isteyen Nazike Yanık, Musa Alim'i arayarak, Antalya'ya geleceğini söyledi. Bunun üzerine Alim, Batman'da oturan kardeşleri Murat, Cüneyt ve Cuma Alim'i yanına çağırdı. Nazike Yanık, birlikte yaşadığı Mehmet Sıddık Aydın'la İstanbul'dan Antalya'ya geldi. Taraflar Atatürk Caddesi'nde buluşmayı kararlaştırdı.

Musa Alim, 14 Nisan 2003 tarihinde saat 14.15'te randevu yerine kardeşleri Murat, Cuma ve Cüneyt Alim'i gönderdi. Mehmet Sıddık Aydın da Nazike Yanık'a "Önce ben gideyim, sonra sen gelirsin" diyerek randevu yerine yalnız gitti. İki kardeş, buluştukları Aydın'a, üstlerinden çıkardıkları balta, sopa ve bıçakla saldırdı. Aydın, olay yerinde öldü. "Bu cinayet namus için işlenmiştir" diye bağıran kardeşlere, tesadüfen oradan geçen bir polis ekibi müdahale etti. Havaya ateş eden polis, üç kardeşe `Teslim ol' çağrısı yaptı, saldırgan Murat Alim ise `Hadi öldürün beni' karşılığını verdi. Kalabalık ise polise `Vur, vur' diye bağırdı. Havaya ve yere sıkılan silahlar sonrası yakalanan üç kardeş, vatandaşlar tarafından linç edilmekten son anda kurtarıldı. Cuma Alim, cinayete doğrudan karışmadığı için serbest bırakıldı, diğer iki kardeş tutuklandı. Cinayette balta kullanıldığı için kamuoyunda `Baltalı cinayeti' denildi.

TEK TANIK BULUNMUŞTU

Antalya'nın en işlek caddesinde, günün en yoğun olduğu saatte işlenen ve hatta olay yerinden geçen bir kameramanın saniya saniye kaydettiği cinayetle ilgili çevredeki esnaf tanıklık yapmak istemedi.

Sadece, Almanya'da işçi olarak çalışan ve Antalya'ya tatile gelen 35 yaşındaki Kemal Uzun, tanıklık yapmayı kabul etti. Yüzlerce kişinin tanık olduğu, ancak mahkemede bir kişinin tanıklık yaptığı dava, Antalya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme, 1 Aralık 2005 tarihinde Murat ve Cüneyt Alim kardeşleri, 15'er yıl ağır hapis cezasına çarptırdı.

TAHLİYE EDİLDİLER

Yargıtay geçtiğimiz günlerde Alim kardeqşlere verilen 15'şer yıl cezayı onayladı. Eski İnfaz Yasası'na göre cezaevinde kaldıkları 6'şar yıl süre gözönüne alınan Alim kardeşler, önceki gün Burdur Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi.

Cüneyt Alim'in önümüzdeki günlerde cezaevinde olduğu için yapmadığı askerliği için birliğine teslim olacağı öğrenildi.