İstanbul Maltepe'de mermerci ustası Ö.S., çocuk yuvasında çalışan iki çocuğunun annesi Gülseren S.'yi (45), banyoda başına baltayla vurarak öldürdü. Çiftin, bugün Maltepe Adliyesi'nde boşanma davaları olduğu belirtilirken, Ö.S. olay sonrası kayıplara karıştı.

18 ve 15 yaşında biri kız, biri erkek olmak üzere iki çocuğu olan Gülseren S., kendisine şiddet uygulayan ve aralarında sürekli kavga çıkan eşi Ö.S.'ye boşanma davası açtı. Maltepe Adliyesi'nde bugün görüleceği belirtilen duruşma öncesi Gülseren ve Ö.S. evlerinde gece saatlerinde tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ö. S., eşini banyoda baltayla öldürdü. Olay sırasında odasında uyuyan çiftin oğlu, tuvalet için banyoya girdiğinde annesinin cesediyle karşılaştı. Kız kardeşini uyandıran çiftin oğlu, evde olmayan babasının annesini öldürdüğünü anlayarak polisi ve yakınlarını aradı. Kısa süre sonra polisle birlikte evin önüne çiftin yakınları toplandı. Kızının öldüğünü öğrenen Gülseren S.'nin annesi ile yakınlarından bazıları fenalık geçirdi.

BAŞINA BİR KEZ VURMUŞ
Uzman ekipler, yapılan inceleme sonrası Ö.S.'nin, eşinin başına baltayla bir kez vurduğunu belirledi. Ayrıca Ö.S.'nin kaçarken, eşinin çantası ve kimliğini de yanında götürdüğü belirlendi. Polis, Ö.S.'yi yakalamak için çalışma başlattı.

Ceset, incelemelerin ardından Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. DHA