İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Tevfik Acar ile avukatı katıldı.
 
Acar, mahkemedeki son duruşmada yaptığı savunmada, eşiyle ayrılma kararı aldığını, olay günü eşinin başka bir erkekle telefon görüşmesi yaptığını görünce kendini kaybettiğini ve sonrasında ne yaptığını hatırlamadığını söyledi.
 
Mahkeme heyeti, Tevfik Acar'ı, eşini ''kasten öldürmek'' suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı.Ölen Songül Acar'ın İ.P. isimli kişi ile defalarca uzun cep telefonu görüşmesi yaptığını göz önüne alan mahkeme heyeti, cinayetin haksız tahrik altında işlendiğine karar vererek cezayı 15 yıl hapse çevirdi.
 
Mahkeme, Acar hakkında ayrıca kızı Rabia Acar'ı yaralamaktan 4 yıl 2 ay, diğer kızı Ebru Acar'ı yaralamaktan da 7 ay hapis cezası verdi.
 
Toplam 19 yıl 9 ay hapis cezası alan Acar, salondan çıkarılırken mahkeme başkanına el sallayıp teşekkür etti.
 
 OLAY
 
İzmir'in Gültepe semtinde, 20 Temmuz 2010 günü, uzun süredir işsiz olan Tevfik Acar (47), cinnet getirerek, Çınartepe Mahallesi'ndeki evlerinde, evlere temizliğe giden eşi Songül Acar'ı (44) balta ve bıçak darbeleriyle öldürdükten sonra kavgayı ayırmaya çalışan kızları Rabia ve Ebru'yu da yaralamıştı.
 
Acar hakkında, ''kasten adam öldürmek'' ve ''yaralamak'' suçlarından, iki kez müebbet ve 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.