Balıkesir"de, 10.10.2010 heyecanı


BALIKESİR'de, "Dünya Balıkesirliler Günü" heyecanı yaşanıyor. 10.10.2010'da kutlanacak gün için Balıkesir, Ankara ve İstanbul'da geniş çaplı bir çalışma yürütülüyor.

Plaka numarası 10 olan kentte 10.10.2010 tarihi Vali Yılmaz Arslan"ın önerisiyle "Dünya Balıkesirliler Günü" olarak belirlendi. Vali Arslan, 10.10.2010 tarihinin Balıkesir"in tanıtılması için bir fırsat olduğunu belirterek, çeşitli sivil toplum örgütlerini seferber etti. Vali Arslan"ın girişimiyle Balıkesir tanıtım filmi çekildi. Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Dr. Lütfü Erol ile kameraman ve görüntü yönetmeni Enver Özüstün"ün çektiği tanıtım filminin 10.10.2010"da gösterime çıkacağı açıklandı.

BELEDİYE"DEN TOPLU NİKAH

Balıkesir Belediyesi, resmi internet sitesinde "Hazır mısın Balıkesir? Bugün senin günün" derken, vatandaşlardan bu özel günü kutlamak için öneri ve görüş istedi. Balıkesirliler Günü"nün kesinleşen ilk etkinliği toplu nikah töreni oldu. Balıkesir Belediyesi 10.10.2010'da 50 çiftin toplu nikahını kıyacak. Özellikle dar gelirli çiftlerin değerlendirileceği nikahlarla ilgili başvurular, 8 Ekim Cuma günü saat 17.00'ye kadar Emniyet Müdürlüğü arkasındaki Belediye Nikah Memurluğu"na yapılacak. İstekli çiftlerin beraberinde nüfus cüzdanlarının yanı sıra 6"şar fotoğraf getirmeleri gerekiyor.

BALIKESİRLİLER GÜNÜ FACEBOOK"TA

Balıkesirliler Günü nedeniyle Talha Kaynar, Oğuz Uslu ve Doruk Atak Facebook"ta "10.10.2010 Dünya Balıkesirliler Günü" adıyla grup kurdu. Bu gruba üye olan Balıkesirliler, Facebook"ta 10 Ekim"de Balıkesir"in tanıtımı ve çeşitli etkinlikler yapılabilmesi için görüş alışverişinde bulunuyor.

Balıkesirliler Derneği de, "Dünya Balıkesirliler Günü 10"lar buluşuyor" adıyla Facebook"ta boy gösteriyor. Dernek üyelerini, "10.10.2010 tarihinde saat 10.00"daki bir etkinlikte buluşturacak. Ancak etkinliğin yeri henüz belli olmadı.

ANKARA"DA FOTOĞRAF SERGİSİ

Ankara"daki Balıkesir Tanıtım Grubu, kentin tarihi, kültürel değerleri ile turizm potansiyelinin ortaya konulması amacıyla söz konusu tarihte Ankara'da Kızılay metro durağındaki salonda fotoğraf sergisi açılacağını duyurdu. Grup Sözcüsü Bünyamin Altıntaş, Balıkesir ile ilgili fotoğrafları beklediklerini belirterek, fotoğrafların seçici kurul tarafından onaylanması halinde sergileneceğini açıkladı.

İSTANBUL"DAN İLGİNÇ ÖNERİ

İstanbul"daki Balıkesirliler Platformu da, 10.10.2010 için seferber oldu. İstanbul"daki Balıkesirliler Facebook"ta "10"lar hep birlikteler" sloganıyla yayına başladı. İstanbul"da yapılan toplantıda 10 Ekim"in Balıkesir için büyük önem taşıdığı vurgulanarak, televizyonların ana haber bültenlerini Balıkesir"den yapması için girişimlerde bulunulması önerildi.