Söke'ye bağlı Doğanbey Karina Dalyanından balık avlamak için Ege Denizine açılan Recep Karabaş ve Gürcan Danış, dalyan içinde ağları kontrol ederken rüzgarın etkisiyle içinde bulundukları motorlu küçük tekne alabora oldu. Devrilen motorlu tekne batarken iki balıkçının uzun süre denizde yaşam mücadelesi verdikleri öğrenildi.
Dün Karina Dalyanı"ndan saat 16.00 gibi denize açılan Doğanbey köyü sakinlerinden Recep Karbaş (56) ve Gürcan Danış (28) akşam geriye dönmeyince başta balıkçı arkadaşları ve yakınları telaşlandı. Cep telefonlarına ulaşılamayan Karabaş ve Danış"ın denizde kayboldukları jandarmaya ve Sahil Güvenlik ekibine bildirildi. Havanın da kararması ile arama çalışmaları denizde güçlükle sürdürülürken kayıp iki balıkçı deniz içinde yaklaşık 2-3 saat verdikleri mücadelen sonra kendi imkanları ile saat 22.00 sıralarında kıyıya ulaşmayı başardılar.
Balıkçılardan Recep Karabaş"ın yeğeni, Doğanbey köyü eski Muhtarı Ergün Karabaş; “Amcamlar dönmeyince telaş yaşadık. Allah"tan sağ salim dönmeleri ile teselli bulduk” dedi.