Didim ilçesi'ne bağlı Akköy sınırları içerisinde bulunan Taşburun"da balıkçılar tahliye şoku yaşıyor. Aydın İl Özel İdaresi"nin ve Anıtlar Kurulu"nun kararı gereği alanı boşaltmak zorunda kalan balıkçılar zor duruma düştüklerini ve yasal yoldan haklarını arayacaklarını belirttiler.
Taşburundaki 42 balıkçı barınağından onlarca kişinin ekmeğini kazandığını ve barınakların çevreye ve doğaya hiçbir zararı olmadığını iddia eden balıkçılar yazının kendilerine tebliğ edildiğini ve çaresiz kaldıklarını kaydettiler. Sorunlarını MHP Aydın Milletvekili Recep Taner"e de aktaran balıkçılar, tüm yetkililerden yardım beklediklerini söylediler.
Balıkçılara gönderilen tebliğ yazısında; “Taşburun mevkiinde bulunan kaçak yapıların kaldırılması, izinsiz uygulamayı yapan veya yaptıranlar hakkında yasal işlem başlatılmasına karar verildiği” belirtildi. İlgili yazıda balıkçıların kendi rızası ile barınakları kaldırıp tahliye etmeleri, aksi takdirde kolluk kuvvetleri marifetiyle kaldırılacağı öğrenildi.
Sorunun çözümü için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Didim Kaymakamı Ali Katırcı ise, Taşburun"da barınağı bulunan balıkçılar için hazineye ait uygun bir alanda yer tahsisi yapılması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.