Olay, bugün saat 16.15 sıralarında Aydın merkez Cuma Mahallesi’nde meydana geldi. Cuma Mahallesi Egemenlik Bulvarı üzerinde bulunan ve kısa bir süre önceye kadar Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Çarşı Grubu hizmet binası olarak kullanılan alanın belediye tarafından Aydın Balık hali olarak projelendirilmesinin ardından başlayan inşaat çalışmalarında büyü bir facia atlatıldı. İş makineleri tarafından kazılan alanın ortasında bulunan dev çam ağacı, bir anda büyük bir gürültü ile yere yıkıldı. 
Çevredeki vatandaşların korku dolu gözlerle izlediği yıkılma anında çevrede kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. Yaşanan ilk şokun ardından ağacın yıkıldığı yere koşan çevre sakinleri, karşılaştıkları manzara karşısında ikinci bir şok yaşadı. Devrilen ağacın gövdesi altında hurdaya dönen 09 ZC 742 plakalı aracı gören vatandaşlar, aracın içerisinde insan bulunabileceği ihtimali üzerine çevreden yardım istedi. Yapılan arama sonucu arabanın içinde kimsenin olmadığı anlaşılması üzerine rahat bir nefes alındı. 
PAZARCI ŞOK GEÇİRDİ
Olayda hurdaya dönen aracın Buharkent’ten Aydın Salı Pazarı’na satış yapmak için gelen bir manava ait olduğu tespit edildi. Sabah sapa sağlam bıraktığı aracını dev bir ağacın altına hurdaya dönmüş olarak bulan pazarcı, büyük bir üzüntü yaşadı. Her hangi bir can kaybının yaşanmadığı devrilme anına çevrede ve aracın içerisinde kimsenin bulunmaması teselli olurken; devrilen ağacın altına kalan araçta büyük maddi hasar oluştu.