Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda turizm bölgesi ilan edilen Aydın"ın Didim ilçesinde, mevcut balık çiftliklerinin yanı sıra yeni çiftliklere izin verileceği yönünde duyumların alınması tepkiyle karşılandı. Didim sahillerinde balık çiftliği kurulmasına karşı çıkan iki ekmeli, bu durumu protesto etmek için yeni bir eylem hazırlıyor. Emekli olduktan sonra Didim"e yerleşen Nusret Tankal ve Şaban Şen; Didim"in dünyacı ünlü Altınkum sahiline kadar üç saat boyunca kulaç atarak balık çiftliklerinin çevreye verdiği kirliliğe dikkat çekmeye hazırlanıyor.
Çevre kirliliğine dikkat çekmek için yapılacak bu etkinliğe destek vereceklerini açıklayan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Ege sahillerini kuşatan balık çiftliklerinin çok ciddi boyutlarda denizlerde kirliliğe yol açtığını söyledi. Kamacı, ”Aydın, Muğla, Denizli 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planlarında Göktürk Bükü'nden, Güllük Körfezi'ne kadar balık çiftlikleri görünüyor. Ülkemizin önemli turizm merkezlerinin başında yer alan Bodrum ve Didim"de balık çiftliklerinin olması turizmi tehdit ediyor. Bizim bölgemizde çiftlik sayısı az. Ama gelecek için kaygımız var” dedi.
Geçen yıl düzenlenen imza kampanyası ve protestoda da yer aldığını söyleyen Nusret Tankal da, ”Çevre için her zaman duyarlılık örneği sergilemişimdir. Başkanımız temiz ve sorunsuz bir Didim için bu konulara çok duyarlı. Fakat bu balık çiftliklerinin ruhsatı Ankara"dan onay gördüğü için yerel yönetimlerin söz hakkı olmuyor. Bizde 2 arkadaş olarak Fener Adasından Altınkum sahiline kadar 3 saat süreyle kulaç atacağız ve balık çiftliklerinin çevreye verdiği zararlara dikkat çekeceğiz. Balıkların beslenmesi ve geride kalan pislikleri rüzgarla sahilimize geliyor. Köpükle beraber sahillerimize kadar gelen pislikler nedeniyle maalesef denize giremiyoruz” diye konuştu.
En kısa zamanda bu eylemi gerçekleştireceklerini açıklayan Tankal, saat 07.00"de yüzmeye başlayacaklarını duyurdu. Tankal, çevre duyarlısı Didimlilerinde değişik platformlarda tepkilerini dile getirmelerini istedi.