İstanbul’daki bir alışveriş merkezinde ayakkabı alırken, Prof. Dr. Nilgün Nilay Büyükişleyen ve kızı Gizem Tezonar ile saç saça, baş başa kavga ettiği iddia edilen ünlü manken Esra Balamir ve karşı taraf hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Etiler Akmerkez’de bir ayakkabı mağazasında aynaya bakma sırası yüzünden, Prof. Dr. Nilgün Nilay Büyükişleyen ve kızı Gizem Tezonar ile saç saça, baş başa kavga eden manken-şarkıcı Esra Balamir, dün hâkim karşısına çıktı.

Balamir ifadesinde, “Hem Nilgün, hem de Gizem bana vurdular. Hakaret ettiler. Her ikisinden de şikâyetçiyim. Ben onların kafasına ya da vücudunun herhangi bir yerine ayakkabı topuğuyla vurmadım” dedi. Nilgün Nilay Büyükişleyen ve kızı Gizem Tezonar’ın avukatı ise müvekkillerini gelecek celse hazır edeceğini söyledi. Duruşma, ertelendi.

UZLAŞMAMIŞLARDI

Savcılıkça ifadeleri alınan taraflar, uzlaşmayı kabul etmemişlerdi. Prof. Dr. Nilgün Nilay Büyükişleyen, kızı Gizem’in ayakkabı denemek için Esra Balamir’den çekilmesini rica ettiğini, ancak Balamir’in kızına “Burası senin babanın mağazası mı?” diyerek “Çingene, yemiş yemiş s.ç.mamış, şuna bak, sen kimsin” şeklinde hakaret ettiğini söylemişti. Büyükişleyen, Balamir’in kızına sivri topuklu ayakkabıyla defalarca vurduğunu, kolunu büküp ısırdığını ve saçlarını yolduğunu belirterek kendisine de hakaret eden Balamir’den şikâyetçi olmuştu.

‘SENİ DÖVERİM’ TEHDİDİ

Esra Balamir ise telefonda konuştuğu sırada Gizem Tezonar’ın kolundan tutarak kendisini iteklediğini, daha sonra da “Modele bak ya” demesi üzerine “Nasıl konuşuyorsunuz, burası babanızın dükkânı mı” dediğini söylemişti. Tezonar’ın “Siz böyle şeylere alışkınsınız. Seni döverim” dediğini, annesinin de “İğrenç insanlar” diyerek kendisine saldırdığını öne süren Balamir, bir eliyle kızını, diğer eliyle de annesini tutmaya çalıştığını ileri sürmüştü. Kendisini savunmak için Gizem’in saçından tuttuğunu da anlatan Balamir, her ikisinden de şikâyetçi olmuştu. İddianamede, şikâyetçi-şüpheli sıfatıyla yer alan Nilgün Nilay Büyükişleyen’in, kasten yaralama suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi; kızı Gizem Tezonar ve Esra Balamir’in ise kasten yaralama ve hakaret suçundan 2 yıl 3’er aydan 7’şer yıla kadar hapisleri isteniyor.

Özden ATİK/Habertürk