Hacı Sayid baklavalarının sahibi Mehmet Dinçerler"i (55) eşinin amcasının oğlu Erol Fırtana"nın (50) kaçırttığı ortaya çıktı.


1 milyon YTL için kaçırılan Dinçerler, Silivri"de bir depoda elleri ve ayaklarından yatağa bağlanmış, perişan halde bulundu.

BAKLAVA, tatlı ve pastaneler zinciri "Hacı Sayid"in sahibi Mehmet Dinçerler, geçtiğimiz salı günü yolda çalıntı otomobille, kendisine çarpan kişiler tarafından kaçırıldı. Şüpheliler, Mehmet Dinçerler"in, kardeşi ve ortağı Burhan Dinçerler"e hitaben yazdığı mektubu şirketin Yenibosna"daki yerinin önüne bıraktı. Dinçerler Mektupta, "Kardeşim, benim bu şahıslara borcum vardı. Senin paran benim param fark etmez. Sen 1 milyon YTL hazırla. Ben çok zor durumdayım. Polise haber verme. Çoluk çocuğumuzun hayatından endişe ederim. Parayı hazırlayınca oğlum Ali"nin arabasının arkasına satılık ilanı koyun. Bu kişiler o zaman paranın hazır olduğunu anlayıp sizinle irtibata geçecekler" diyordu.

Mehmet Dinçerler"in kredi kartıdan para çeken Muhlis Karakuş"un güvenlik kameraları ile tespit edilen otomobili Silivri"den kiraladığı ortaya çıktı. Takibe alınan Karakuş, aldığı yiyeceklerle Silivri"de bir depoya gitti. Depoya düzenlenen baskında Erol Fırtana (50), Muhlis Karakuş (37), Tarık Evci (30) ve Yusuf Soylu (32) gözaltına alındı. Zincirlerle elleri ve ayaklarından yatağa bağlanan Mehmet Dinçerler, depoda perişan bir halde bulundu. Dinçerler, Asayiş Şube Müdürlüğü"nde aynalı camdan şüphelileri teşhis ederken Erol Fırtana"yı göstererek "Bu benim akrabam. Eşimin amcasının oğlu. Onu tanıyorum. Evime gelip gidiyordu" dedi. Gasp Büro Amirliği"nde sorgulanan Erol Fırtana "Susma" hakkını kullanarak ifade vermedi. Diğer şüpheliler kaçırma olayını planlayanın Erol Fırtana olduğunu söyledi. Şüpheliler mahkemeye sevk edildi.

Evime gelip giderdi

Mehmet Dinçerler, kendisini kaçırıp zincirle yatağa bağlayan Erol Fırtana için "Kendisi akrabamız, evimize gelip giderdi" dedi.

Hürriyet