GAZİANTEP’te 14 yıl önce 3 arkadaşıyla birlikte baklava ve fıstık çaldıkları gerekçesiyle aldıkları 9 yıl ağır hapis cezası uzun süre kamuoyunda tartışılan 30 yaşındaki Ali Avcı, annesi, babası, kız kardeşi ve yeğeninin can verdiği ve kendisinin de yaralandığı trafik kazasında ’ağır kusurlu’ bulununca geçen hafta tutuklanıp, yeniden cezaevine girdi.

Metin Subaşı, Ali Keklik, Levent Hamurcu ile 10 Ağustos 1997’de bir pastaneden baklava ve fıstık çaldıkları gerekçesiyle yargılanan Ali Avcı ve arkadaşları 9’ar yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Kamuoyunda uzun süre gündeme gelen 4 arkadaş, Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanarak 19 ay hapis yattıktan sonra serbest kaldı. Cezaevinden çıktıktan sonra kendine yeni bir hayat kurmak için Adana’ya gelen Ali Avcı, bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başladı. Yaşadığı olayın izlerini silmeye çalışan Avcı, Adanalı Gülizar Avcı ile evlendi.

Geçen yıl yaz aylarında Ali Avcı’nın annesi Sultan Avcı’ya ayaklarındaki ağrı nedeniyle doktor tarafından deniz önerildi. Bunun üzerine Ali Avcı, otomobiliyle Gaziantep’e giderek annesi, babası, kız kardeşi ve ağabeyi Abdulkadir Avcı’nın oğlunu yanına alarak 13 Temmuz 2011’de Mersin’e gitmek üzere yola çıktı. Mezitli İlçesi’nin Davultepe Mahallesi’ne ulaşan Ali Avcı yönetimindeki 01 B 8422 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, takla atarak orta refüjdeki palmiye ağacına çarptı. Hurdaya dönen otomobilde bulunan Ali Avcı’nın babası 62 yaşındaki Ramazan Avcı, annesi 51 yaşındaki Sultan Avcı ile kız kardeşi 12 yaşındaki Derya Avcı ve yeğeni 5 yaşındaki Kerem Avcı yaşamlarını yitirdi. Kazadan ağır yaralı kurtulan Ali Avcı ve eşi 26 yaşındaki Gülizar Avcı ile kızı 7 yaşındaki Nisa Avcı, Mersin Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Kaza ölen 4 kişi Gaziantep Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

TUTUKLANDI

Kazada ağır yaralanan Ali Avcı, tedavi gördüğü hastanede ölüm kalım savaşı verdi. Uzun süre yoğun bakımda kalan ve bir dizi ameliyat geçiren Ali Avcı, doktorların çabasıyla hayata döndürüldü. Kazadan bu yana yatarak tedavi gören Avcı, geçen hafta taburcu edildi.

Kazada aslı kusurlu bulunduğu için gözaltına alınan Ali Avcı, kazayla ilgili soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi. Annesi, babası, kardeşi ve yeğeninin ölümüne neden olduğu kazada ağır kusurlu bulunan Ali Avcı, tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Avcı, ’dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan tutuklandı. Ali Avcı, Cumhuriyet Savcısı’nın kazayla ilgili iddianamesini tamamlamasının ardından Mersin’de yargılanacak.