Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Nazilli Bakkallar Esnaf Odası Olağan Genel Kurulunda bu kez üç aday yarıştı. Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Coşkun Okay"ın Divan Başkanlığını, Nazilli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Nazilli Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Güntay"ın başkan vekilliğini ve kâtip üyeliklerini İlyas Seçkin, Yasemin Eren ve İbrahim Çallıoğlu"nun yapmış olduğu olağan genel kurul sonunda yapılan oylamada sandıktan çıkan oylarda odanın 15 yıldır başkanlığını yürüten Mahir Özkul 128 oy alarak başkanlığı kaybetti. İkinci aday Adem Yanbaş 10 oy alırken ilk kez aday olan 28 yaşındaki Fatih Astepe 245 oy alarak başkanlığı kazandı. 573 üyeli Nazilli Bakkallar Esnaf Odası Genel Kurulunda 387 kişiden 383"ünün oyu geçerli sayıldı.
Fatih Astepe, kongrede yaptığı konuşmada tarihi bakkallık mesleğinin çok zor şartlarda sürdürüldüğünü ifade ederek “Önceki görev yapan yönetimimizin oda üyelerimize destek olmadığını gördük. Sokak aralarına kadar giren Hipermarketler nedeniyle haksız rekabetin tarihi bakkal esnafını zor durumlara düşürdüğünü hepimiz görüyoruz. Bunun gibi daha pek çok olumsuz faktör odamızı olumsuz etkilemektedir. Hizmet bayrağını devraldığımız bugünden itibaren sevgi ve saygı başta olmak üzere pek çok yenilikle değişim rüzgarını başlatıyoruz. Dayanışma meslektaşlarımız arasındaki en önemli unsur olacak. Eski yönetimin 59 köyümüzdeki bakkallarımıza yaklaşık 5 yıldır uğramadığını göz önüne alırsak bundan sonra çalışmalarımızın ne denli önemli olacağını belirtmek istiyorum. Yönetim olarak 3 aydan fazla sürede ziyaretine gitmediğimiz ve sorunlarını dinlemediğimiz bir üyemiz dahi olmayacağına söz veriyoruz. Basit usul mükellefi olan üyelerimizin resmi işlemleri oda sekreterlerimiz tarafından yürütülecek, her türlü yenilik ve çalışma anında üyelerimize bildirilecektir” dedi.
Gelecek dönem uygulamaları hakkında da bilgiler veren Astepe “Esnafımızın aylık 20 TL olan muhasebe ücretleri bundan böyle 12 TL ye düşecek. Üyelerimiz odamıza çekinerek gelmeyecek, güler yüzlü hizmet ve artan samimiyetle hizmetlerimiz sürecek. Yıllık bütçemizin yüzde 10"u yangın, hastalık ve hırsızlık gibi olumsuz etkenlerden mağdur olan üyelerimize ayrılacaktır. Odamızı artık sekreter ve çalışanlar değil, Başkan ve Yönetim kurulu yönetecektir. 24 saat hizmet bizimle birlikte gelmiştir. Nazilli Bakkallar Esnaf Odası Ege Bölgesinin örnek odalarından birisi olacaktır” diye konuştu.
Fatih Astepe başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Özkan Okkuşçu, Salih Gündüz, Hasan Acar, Osman Dönertaş, Rüştü Şıvgın ve Yüksel Avcı. - iha