Aydın Bakkallar Odası vatandaşların zincir market yerine, mahalle bakkallarından alışveriş etmeleri için “Gördüğünü Değil, İhtiyacın Olanı Al” isimli yeni bir kampanya başlattı. Aydın il merkezinde 40"a yakın zincir mağaza bulunduğuna işaret eden Aydın Bakkallar Odası Başkanı Saim Uygurlu, zincir mağazalarda kredi kartı ile alışveriş yapan vatandaşlar ay sonu kredi kartı ödemelerinde zorluk çektiğini iddia etti.
Bakkallar ve küçük esnaf olarak kendilerini ekonomik darboğaza sokan zincir marketlerle mücadele etmeye çalıştıklarını ifade eden Aydın Bakkallar Odası Başkanı Saim Uygurlu, vatandaşların eskiden beri alışveriş yaptıkları mahalle bakkallarına sahip çıkmaları için yeni bir kampanya düzenlediklerini söyledi. Kampanyanın amacının zincir mağaza yerine bakkaldan alışverişe geriye dönüşü sağlamak olduğunu belirten Uygurlu; “Halkın market yerine mahalle bakkalından alışveriş etmesini sağlamak ve kredi kartı çılgınlığının daha fazla vatandaşı mağdur etmemesi için bu kampanya düzenlendik. "Gördüğünü değil, ihtiyacın olanı al" sloganıyla yola çıkıp girişimlere başlıyoruz. Bakkalı ortadan kaldırmayı amaçlayan zincir mağazacılık sektörünün önüne geçilmelidir. Bakkallar olarak rekabet gücümüz azalıyor, birbirleriyle rekabet eden bu mağazalarla bakkallar olarak biz hiç rekabet edemeyiz. Bu slogan ile markete giden vatandaşın kendini alışverişe kaptırıp ihtiyacı olmayan sadece gördüğünü almasını engellemek istiyoruz. Manavı, kırtasiyecisi, bakkalı bütün esnaf dertli, dev mağazacılık ile ilgili yeni düzenlemeler yapılmalı” dedi.
Dev mağazalarla rekabet edebilmek ve bakkallarında varlığını unutturmamak için bu girişimde bulunduklarını kaydeden Uygurlu; “Marketler 30 YTL"lik bir ürünü 60 YTL"ye satıyor, vatandaş nasıl olsa 12 taksit deyip hemen alıyor. Malı aldığında zaten market ile olan bütün ilişkisi bitiyor, banka ile muhatap oluyor. Banka ay sonu ödemelerinde para yatmadığında faiz uygulayabiliyor. Veresiye alışveriş yapılan mahalle bakkallarında 200 YTL olan borcun 150 YTL"si ödense bile mahalle bakkalı faiz uygulamıyor. 10 YTL"lik bir gecikme zammı koysa bile adı faizci bakkala çıkıyor. Bakkala yapılacak geri dönüşlerde vatandaşımız daha karlı çıkacaktır. Önümüzdeki günlerde kampanya ile ilgili afişlerimiz geliyor, şehrin belli noktalarına bu afişleri yapıştırıp, vatandaşları duyarlı olmaya çağıracağız” diye konuştu.
Aydın Bakkallar Odası tarafından hazırlatıla “Bakkal dün vardı bugün var yarında olacak”, “Esnaf ekonomimizin barometresidir”, “Geleneklerimizi ve bakkalımızı yaşatalım”, “Mahallemiz esnafı ile güzel”, “Bakkalımı seviyorum” gibi sloganların yer aldığı afişlerin önümüzdeki günlerden itibaren kentin değişik noktalarına asılacağı ve kampanya kapsamındaki çalışmaların çeşitli etkinliklerle yürütüleceği öğrenildi.