Avrupa Birliği'nin (AB) polis teşkilatı Europol tarafından hazırlanan, ''AB'de Terörizmin Durumu ve Eğilim Raporu 2014'' (TE-SAT 2014) çalışmasında, terör örgütü PKK'nın Belçika'daki elektrik sayaçlarını manipüle ederek kazanç elde ettiğinin tespit edildiği belirtildi.
 
Raporda, 2013'te PKK'nın, elektrik sayaçlarıyla oynayıp daha az fatura ödenmesini sağlama önerisini kabul eden kişilerden ''tasarruflarının'' bir bölümünü ''ödeme'' olarak aldığı vurgulanıyor.
 
Daha önceki TE-SAT raporlarında da yer alan ''AB, ana faaliyetlerini Avrupa dışında sürdüren terörist örgütlerin mali kaynak, lojistik, sığınma ve militan bulma alanı olmayı sürdürüyor'' tespitine bu yıl da yer verilirken, bu durumun PKK ve DHKP-C gibi örgütler ile Kuzey Kafkaysa'daki gruplar ve Lübnan'daki Hizbullah için geçerli olduğu kaydedildi.
 
PKK'nın Avrupa'daki eğitim faaliyetlerini Belçika'daki Mezopotamya Sosyal Bilimler Araştırma Akademisi üzerinden yürüttüğünün altı çizilen raporda, eğitimi tamamlayanların, silahlı kanada katıldığına atıf yapıldı.