Bu durumdan etkilenmemek için ise ayda en az 2 defa bakım yapılması öneriliyor. Klima bakımı yapılmazsa enfeksiyon hastalıklarından bakteri ve küf oluşumuna, lejyona, hijyenik eksikliğe ve ürünün arızası ile performans düşüklüğüne kadar birçok olumsuz etki yapabiliyor.

Klima servis sahiplerinden Eray İlhan, vatandaşların mutlaka ayda 2 kez klima bakımlarını yaptırmaları gerektiğini söyledi. Eray İlhan, bakım yaptırılmayan klimaların insan sağlığını tehdit ettiğini kaydetti. İlhan, "Klimalarımız hava sirkülâsyonu ile çalıştığı için ortamda ki havayı emip daha sonra üfleme yapıyor. Bunu yaparken de mikrop ve bakteriyi topluyor. Bunun da bir bakım süreci vardır. İşyerlerinde senede 2 ya da 3 kere yapılmalıdır. Bunun özel bir ilaçla iç yüzeyi güzelce temizlenip normal eski haline getirmek ve mikroplardan ayırmak mümkündür. Bunun yapılması sadece temizlik amaçlı değildir. Klimanın performansını arttırmak, elektrik sarfiyatını azaltmak gibi yararları da vardır. Ne kadar bakım yaparsak en kadar bakımlı tutarsak o kadar iyidir. Bakım maliyetleri de o kadar yüksek değildir. İnsanlar eğer klimalarına bakım yaptırmazlarsa öksürmeler başlayacaktır. Lejyoner hastalığı dediğimiz boğazda oluşan enfeksiyon hastalığıdır. Bu durum ilerleyen zamanlarda kişiyi hasta eder ve farkına varamaz." dedi.

Soğutma derecesi hakkında da bilgi veren Eray İlhan, klimaların soğuk konumunda 23-26 derece arasında çalıştırılması gerektiğini ifade etti.