Nazilli Okyanus Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile ortaklaşa düzenlediği, yaygın eğitim amaçlı açılan, yaşlı ve hasta bakımı elemanı yetiştirme kursunu başarıyla tamamlayan 44 kursiyer törenle sertifikalarını aldı. Sümerpark içerisinde bulunan Lara Restoranda verilen akşam yemeğinde bir araya gelen kursiyerlere sertifikalarını AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk başta olmak üzere Nazilli Protokolü verdi.
30 Temmuz-15 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılan kursun ikinci kurs olduğunu ifade eden Nazilli Okyanus Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Oktay, “Bir insanın emek vererek alın teri ile yaptığı her iş kutsaldır. Burada bizler bir tarafta işe ihtiyacı olan bireyleri meslek edinmeleri ve yaptıkları işi bilinçli olarak yapmalarını, kendilerine ekonomik açıdan katkı sağlamalarında yardımcı olmak, diğer taraftan ise bakıma muhtaç insanlarımızın, sevecen, bilinçli ve eğitimli ellerde bakılmalarını sağlamaya çalışmaktayız. Bu kursumuzu başarıyla tamamlayarak sertifika lamaya hak kazanan kursiyerlerimiz ilerde rehabilitasyon merkezlerinde çalışabileceklerdir. Kursiyerlerimizden bazıları ise şimdiden hasta bakımına başlamışlardır. Kursumuzun açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hasan Karakaşlı ise Okyanus Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile bu yıl üç işbirliği yaptıklarını kaydederek “Kurslarımız 160 saat ve 32 iş günü olarak düzenlenmiştir. Kurs eğitim programında özürlü bakımı, hasta bakımı, yaşlı bakımı, ilk yardım ve sağlık bilgisi konuları yer almıştır. Proje kapsamında sadece işsiz olanlar ve İŞ-Kur"a kayıtlı olanlar bu kurslardan yararlanabilmiştir. Kursiyerlerimiz işsiz oldukları için mevzuat gereğince İŞ-Kur"dan harcırah almışlardır. Kurslarımızda doktor, yüksek hemşire, rehberlik ve psikolojik uzmanı görev almıştır. Kurslarımız sonucunda meslek sahibi olan işsiz vatandaşlarımız geleceğe yatırım yapmışlardır. Önümüzdeki günlerde de değişik alanlarda hazırladığımız projeler kapsamında yeni kurslarımız açılacak ve açılmaya da devam edecektir” dedi.
Birlikte yenen akşam yemeğinin ardından 44 kursiyer başta Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk olmak üzere Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Burhanettin Ünüvar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve diğer protokol üyelerinden sertifikalarını aldılar.