Sağlık bakanlığı tarafından bu yöntem ile depresyonun tedavi edilen bir hastalık olduğu belirtilirken, tedavinin yan etkisinin çok az olduğu ve sadece kısa süreli bir hafıza kaybı yaşandığı ifade edildi.

Gazete Habertürk'teb Deniz Biliroğlu'nun haberine göre; yöntemin gebelerde de kullanılmasının sakıncası olmadığına yer verildi. Haberde şu bilgiler sunuldu: "Depresyon hafif, orta ve şiddetli diye ayrılıyor. Psiko-tedavinin sonuç vermediği özellikle dirençli, intihar riskinin çok olduğu depresyonlarda elektroşok yöntemi kullanılıyor.

Bu yönteme yıllardır tedirginlikle yaklaşılmış olsa da çok güvenli ve etkili bir tedavidir. Anestezi altında, kontrollü ortamda, hastanın herhangi bir şey hissetmesine izin vermeden, son derece rahat şartlarda yapılabilen, hızlı etki gösteren bir tedavi. Bilim insanları bu terapinin beyne gönderilen elektrik uyarısı sayesinde küçük bir nöbet oluşturarak etki ettiğini kabul ediyor. Yöntem hastaların yüzde 80'inde başarılı sonuç veriyor."

EPİLESPSİ NÖBETİ UYGULANIYOR
Türkiye Psikiyatri Derneği Üyesi Doç Dr. Burhanettin Kaya da elektroşokun 115 yıldır uygulanan bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Kaya, "Çağ dışı gibi algılanabilir. Ancak bütün dünyada vazgeçilmez bir yöntemdir. Hasta, epilepsi nöbeti geçirmesi sağlanarak tedavi edilir" dedi.

ELEKTRO ŞOK YERİNDE BİR ÖNERİ
PROF. Dr. Nevzat Tarhan, Sağlık Bakanlığı'nın intihar riskinin çok olduğu depresyonlarda elektroşok yöntemi önermesini yerinde buldu. Tarhan, ilaçlı tedaviden sonuç alınamıyorsa, bu yöntemin son çare olarak uygulanması gerektiğini de sözlerine ekledi.