Adalet Bakanlığı, Kocaeli Cezaevinde kalan Alaattin Çakıcı'nın, ''talebi ve bilgisi dışında hesabından para çekildiği, revirdeki doktorların eğitimsiz olduğu ve avukatıyla görüşmelerinin kısıtlandığı'' iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Açıklamada, Alaattin Çakıcı'nın, ''kaldığı Kocaeli 2 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hesabından her hafta 500 TL para eksildiği'' iddiasının tamamen asılsız olduğu ifade edilen açıklamada, 1 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2011 tarihleri arasında adı geçenin emanet para hesabına avukatı Mehmet Barış Yaya tarafından tahsilat makbuzu ile para yatırıldığı ve hesabından reddiyat makbuzu ile çıkış yapıldığı kaydedildi.

Bu paranın, avukat Mehmet Barış Yaya, ilaç giderleri ve hükümlünün kantin ve benzeri harcamaları için kullanıldığı ifade edilen açıklamada, ''İlgilinin talebi ve bilgisi dışında harcanan her hangi bir parası söz konusu olmamıştır'' denildi.

Çakıcı'nın kullandığı ilaçların kendi talebi doğrultusunda kurum doktoru tarafından yazıldığı, devlet tarafından karşılanabilen veya bir kısmı da devlet tarafından karşılanmayan şampuan ve vitamin gibi ilaçların paralarının ise dilekçeli talebi doğrultusunda şahsi emanet para hesabından kesildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Alaattin Çakıcı ayrıca, 'bilgisi dışında aynı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan diğer bazı tutuklu ve hükümlülere para yatırıldığını' iddia etmiş ise de bu işlem, ilgilinin talebi ve verdiği isimler doğrultusunda avukatı Mehmet Barış Yaya vasıtasıyla yapılmış, avukatının gıyaplarında adına para yatırdığı kişiler haricinde başka hiçbir tutuklu - hükümlüye para yatırılmadığı anlaşılmıştır.

Bu konular ile ilgili olarak adı geçenin 24 Ekim 2011 tarihinde yazmış olduğu şikayet dilekçesi üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı idari yönden soruşturma gerektirir bir durumun olmadığına, ancak adli yönden değerlendirilmek üzere dilekçenin Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine hükmetmiş, burada yapılan soruşturmada da kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.

Yine, Alaattin Çakıcı'nın 'cezaevi revirindeki doktorların eğitimsiz olduğu, hiç sağlık eğitimi almamış yeni memurların revirde çalıştığı' iddiaları da gerçekleri yansıtmamaktadır. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün aile hekimliği uygulaması kapsamında Yuvam Akarca Semt Polikliniği'nde çalışan doktorlar, salı ve perşembe günü olmak üzere haftada iki gün Kocaeli 2 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutukluları muayene etmektedirler. İddia sahibi hükümlü de hem ilgili doktora muayene olmuş, hem de bir üst sağlık kuruluna sevk edilmiştir. Alaattin Çakıcı, hem Kocaeli Devlet Hastanesi'nde hem de Kocaeli Üniversitesi Hastanesi'nde gerekli görülen her defasında tedavi altına alınmıştır.

Alaattin Çakıcı'nın 'avukatı ile görüşmelerinin keyfi olarak kısıtlandığı' iddiası da gerçek dışıdır. Çakıcı'nın vasisi Hüsnü Gülen tarafından avukatı Mehmet Barış Yaya'ya verilen yetki çerçevesinde mesai gün ve saatinde avukatı ile görüştürülmektedir. İlgili genelgenin, 'Avukatlar 1 yıldan fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan hükümlülerle vekaletname olmaksızın en çok 3 kez görüştürülecektir. Avukatların bu görüşmelerden sonra aynı hükümlüyle yeniden görüşebilmesi için hükümlünün vasisi tarafından hükümlüyü temsille yetkilendirildiğini gösteren vekaletnamenin ibrazı istenecektir' hükmü doğrultusunda görüşmelerin gerçekleşmesi sağlanmaktadır.''
haber7.com