Akköylü zeytin üreticisi Ahmet Baybora "Hava şartları küresel ısınmadan dolayı olumsuz gidiyor. Bu yüzden sulamada sıkıntı çekiyoruz ve verim düşük oluyor. Bu sene 40 yıllık 600 ağaçtan 200 kilogram yağ aldım. Geçen senelerde bu ağaçlardan 4.5 ton yağ çıkardığımı bilirim. Ürünümüzü pazarlamada da yalnız kalıyoruz. Şu anda Didim'de oluşan borsa gereği zeytinyağının 1 litresini 5 Liradan satıyoruz. Bu sorunlarımızın çözümü için bakanlık kurulması gerektiğine inanıyorum" dedi.
Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin"de konu ile ilgili olarak zeytinin var yılı olmasına rağmen yok yılı yaşandığını belirterek "Yağışların az olması ve bölgemizde sulama sorunu çektiğimizden dolayı zeytinin verimliğinde düşüş yaşandı. 2007'de yaşanan kuraklık devam ediyor. Kuraklık etkisini en çok 'memecik' zeytininde gösterdi" diye konuştu.
Çetin Didim'de bu yıl rekolte ve verim ortalamasını yüzde 60 olarak açıkladı. Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü'ne Akköy'de bir Sulama Kooperatifi kurulması başvurusunda bulunduklarını da belirtti.