Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup kadın, ''Kürtaj Yasaklanamaz'' kampanyası kapsamında toplanan imzaları, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'na gönderdi.

Ellerindeki çeşitli dövizlerle Galatasaray Postanesi önünde toplanan grup, kürtaj konusunda tartışmaları protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Selen Lermioğlu Yılmaz, internet sitesi üzerinden başlattıkları kampanyaya, kısa sürede Türkiye'den 680 sivil toplum kuruluşu ile 50 ülkeden 221 kadın örgütünün destek verdiğini, 55 binin üzerindeki kişinin de metne bireysel olarak imza attığını söyledi.

Grupta yer alan Ebru Batik de kürtajın değil, kürtajı yasaklamanın ''cinayet'' olacağını savunarak, ''12 haftaya kadar ücretsiz, güvenli kürtaj hizmeti devlet tarafından verilmeli. İstenmeyen gebeliklerin önlenmesinde erkek sperm kanallarının geçici kapatılması olan 'vazektomi' uygulamaları da tanıtılmalı. Vazektomi yöntemini seçecek erkeklere, yaşadıkları çevrede ücretsiz ve sağlıklı koşullarda vazektomi yapılacak sağlık üniteleri açılmalıdır'' şeklinde konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından toplanan imzaları, Galatasaray Postanesi'nden Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'na gönderdi.