Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün muhtemel bir krize karşı vatandaşa "ayağınızı yorganınıza göre uzatın" uyarısında bulundu.  
 
Ekonomi yönetimini alarma geçiren uyarı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan gelmişti. Ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin 'paranızı elinizde tutun' açıklaması da muhtemel kriz beklentisini alevlendirdi. Kriz henüz gelmedi ama adı bile şimdiden vatandaşı tedirgin etmeye yetti. Üst üste gelen kriz beklentisi açıklamaları kabinenin ekonomi bakanlarını da harekete geçirdi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a göre kriz çöpe atıldı. Benzer bir açıklama da Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün'den geldi. O da kriz olursa kamu ve özel sektör önlemi alır dedi ve ekledi Türkiye kendi iç sorunlarından kaynaklanan bir sorun yaşamaz. Her iki bakan da vatandaşa olası bir ekonomik krize karşı uyarı yapmayı da ihmal etmedi. 
Türkiye'nin cari açık tehlikesine vurgu yapan kredi derecelendirme kuruluşuna Bakan Çağlayan'ın yanıtı ise manidardı.
Kriz senaryolarının ortaya atıldığı bir ortamda ihracat rakamları ise ekonomiye moral kaynağı oldu. Çağlayan yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ihracatın yüzde 23.6 oranında arttığını söyledi.