Naksan Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nakıboğlu ve Gülfer Nakıboğlu'nun oğlu, Naksan Holding Yönetim Kurulu üyesi ve Macaristan Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu'na Gaziantep'in eşref ailelerinden birisi olan Rinak Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz ve Rezzan Öz'ün kızı Şura Öz'ü isteyen bakanlar, Öz ailesinden 'evet' yanıtını aldı. Evet yanıtının ardından damat ve gelin her iki bakanın da elini öptü. Kız babasından 'evet' yanıtını alan Bakan Şahin, damadın babasından da Gaziantep'e bir okul yaptırma sözü aldı.

Aile arasında tertip edilen kız isteme törenine; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Naksan Holding Onursal Başkanı Şıh Mehmet Nakıboğlu, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu ve Nakıboğlu ailesiyle Öz ailesinin ileri gelenleri katıldı.

Ailenin toplumun en dinamik yapısı olduğuna dikkat çeken Fatma Şahin, "Saygıdeğer iki ailenin evlatlarının mürüvvetlerine şahitlik yapmak, bizi de çok mutlu ediyor. Doğum ve evlenme, hayatlarımızın dönüm noktası olması açısından önemlidir. Sevdiğimiz bu iki ailenin evlatlarının mürüvvetlerini görmeleri, bunun başlangıcına şahitlik yapmamız bizim için çok önemlidir. İnşallah çok güçlü bir ailenin temelini bu gün hep beraber atacağız. Bütün makamlar gidiyor, hayat geçiyor. Arkamızdan hayır duaları aldığımız evlatlarımız bizim en büyük eserimizdir" şeklinde konuştu.

"Aile Bakanı olarak bugün resmi olarak da görevimi yapmış oluyorum" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanım bana hesap soruyor. Aile Bakanım ne olacak bu hal diye. Şimdi bu sayılar çoğaldıkça biz de çok güçlü bir toplumun temelini atıyoruz. Allah'ın izniyle mutlu, hayırlı, huzurlu bir ailenin temelini atmamıza vesile olur. Allah mübarek etsin ve mutlu etsin. Temelini attığımız bu aileden çok sayıda çocuk istiyoruz."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da kalkınmanın temelinde aile kavramının yer aldığını belirtti. Yılmaz, "Aile toplumumuzun temelidir. Muhafazakar bir parti olarak her zaman şunu söylüyoruz; bizim muhafazakarlığımız sosyal, ekonomik ve politikalar alanında değil. Oralarda çok ileriyiz biz. Dünyadaki yerimizi güçlendirelim, daha demokratik olalım, ekonomimizi geliştirelim istiyoruz. Fakat bir taraftan da muhafazakarız. Aileye çok önem veriyoruz" diyerek şu ifadelere yer verdi:

"Eğitimimize, geleneğimize göreneğimize, kültürümüze çok önem veriyoruz. Bu alanda muhafazakarız. Bugün bu güzel buluşmadan dolayı çok mutluyum. Bu hadiseyle sadece iki fert arasında değil, iki aile arasında akrabalık ve yakınlık kurulmuş oluyor. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Evlilik hayırlı bir kurumdur. Ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirmeye katkı sağlayacak bir ailenin temelini atmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Gençlere sağlık ve huzur dolu bir gelecek diliyorum."

Bakan Şahin ve Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın yaptığı konuşmanın ardından söz alan Osman Nakıboğlu, yaptığı duygusal konuşmanın ardından İbrahim Öz'den kızı Şura'yı oğlu Bahaeddin Nakıboğlu'na istedi. Osman Nakıboğlu konuşmasında, "Benim hayatımda üç tane Bahaeddin var. Birisi kayınpederim Bahaeddin; kayın pederim rahmetli oldu. Diğeri hocam Bahaeddin, birisi de oğlum Bahaeddin. Üç Bahaeddin'in de hayatımda önemli yeri ve bıraktıkları anlamlı izler var. Allah hepsinden razı olsun. İnşallah sizlerin şehadetiyle kızımız Şura'yı oğlumuz Bahaeddin'e istiyoruz. Bu birlikteliğin sağlık ve huzur içerisinde devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından gelin adayı Şura Öz'ün babası İbrahim Öz, görücüleri eli boş göndermeyerek kızı verdiklerini açıkladı. Alkışlar arasında yapılan konuşmanın ardından Bahaeddin Nakıboğlu ve Şura Öz'ün söz yüzüklerini, Fatma Şahin ile Cevdet Yılmaz taktı. Söz yüzüklerinin kurdelesini kesen Şahin, Osman Nakıboğlu'ndan Gaziantep'e okul yaptırma sözü aldı. Nakıboğlu'nun söz vermesinin ardından kurdeleyi kesen Şahin, "Bugün iki hayırlı işi bir arada yaptık. Güçlü bir ailenin ilk temelini atarken, Gaziantep'e de yeni bir okul kazandırma sözü aldık" dedi.
Yapılan törenin ardından evlilik yolundaki ilk adımı atan Bahaeddin Nakıboğlu ve Şura Öz, aile bireyleri ve yakınlarının tebriklerini kabul etti.