Radikal Gazetesi Ankara Haber Müdürü Ömer Şahin’in Kanal a daki “Görüş Farkı” programına katılan Ç alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 28 Şubat dönemine ilişkin dramatik bir olayı anlattı.

O dönemde başörtülü imam-hatip öğrencilerinin Bursa’nın bazı güzergahlarından geçişlerinin
engellendiğini söyleyen Çelik, o caddeden geçen bir öğrencinin itiş-kakış sırasında trafik kazası sonucu bacağını kaybettiğini söyledi.

28 Şubat sürecinde RP Bursa İl Başkanı olan Faruk Çelik, ilk olarak milli eğitimden baskı ve yasakların başladığını uygulamanın da imam-hatipte yapıldığını anlattı. Okul çıkışı imam-hatiplilerin hangi güzergahtan geçeceklerinin sorun haline geldiğini belirten Çelik,
“İşte Bursa heykelden geçirilirken birileri için görüntü kirliliği oluşturuydu. Nasıl bir bakış açısısıysa bundan rahatsız olan unsurlar vardı. Çocukların mevcut kıyafetle okula girişlerine engel olunuyordu ve çok zecri tedbirler alınıyordu. Sadece öğrenci değil velilerlerle de güvenlik güçleri karşı karşıya geliyordu. İşte o itiş kakışlarda Dilek adında bir kızımız banketten asfalta düştü, düşünce de bir araç geldi ve ayağını kopardı” dedi.

Çelik, bu kız öğrencinin daha sonra Bosna’da üniversite eğitimini tamamladığını da kaydetti.

ERBAKAN’A MORAL İÇİN LİMUZİN KİRALANMIŞ

RP’nin kapatılma kararı çıktığı gün Başbakan Necmettin Erbakan Bursa’da iftar programına katılacaktı. Anayasa Mahkemesi kararı çıkınca Erbakan beklentilerin aksine programını devam ettirerek Bursa’ya geldi.

Bu sırada moralleri bozuk olan RP’liler Erbakan’a bir jest yapmaya karar verdi. Bursa İl Başkanı olan Faruk Çelik, o gün yaşananları şöyle anlattı:

”O gecenin anısına bir tepki olsun diye o güne kadar hiç yapılmamış şatafatlı bir karşılama yaptık. Rahmetli Hoca’yı limuzine bindirdik. Havalimanından Çelik Palas Otel’e getirdik . Hoca orada teskin edici bir konuşma yaptı”