Aşağı Saksonya Eyaleti Sosyal İşler, Kadın, Aile, Sağlık ve Uyum Bakanı Aygül Özkan'a aşırı sağcı içerikli tehdit e-postası gönderdiği tahmin edilen 28 yaşındaki bir aşırı sağcının yakalandığı ve kimlik bilgilerinin alınmasından sonra şimdilik serbest bırakıldığı bildirildi.

Hannover Savcılığı ve polisi tarafından yapılan ortak açıklamada, Hannover kentinde yaşadığı belirlenen aşırı sağcının şiddet eylemlerinden dolayı sabıkası olduğu, evinde ve otomobilinde yapılan aramalarda çok sayıda delil ele geçirildiği belirtildi.

Olayla ilgili olarak ifade vermeyen söz konusu kişinin, "Besseres Hannover" (Daha iyi Hannover) adlı aşırı sağcı bir grubun elebaşılarından olduğu ve kimlik bilgilerinin alınmasından sonra, soruşturmanın tamamlanmasına kadar serbest bırakıldığı kaydedildi.

Bakan Özkan'a geçen Perşembe günü gönderilen e-posta şiddet içerikli olmasına rağmen, adı açıklanmayan kişi hakkında anayasaya aykırı semboller kullandığı şüphesiyle soruşturma yürütüldüğü ifade edildi.

Özkan'ın özel e-posta adresine gönderilen yazıda, "2012'de sizi bir şeyler bekliyor. Bizim siyasi hedeflerimizi yerine getirmek ve kültürümüzü korumak için gelecek yıl yeni bir silahı uygulamaya koyacağız. Biz bıktık ve farklı şeyler de yapabiliriz" ifadesinin kullanıldığı bildirilmişti.