Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, et fiyatlarındaki artışın önlenememesi ve verilen desteklere rağmen tarımsal üretimde özellikle kırmızı et ve balık üretiminde artış sağlanamaması konusunda faturayı Tarım Bakanı Mehdi Eker"e çıkarttı. Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında Bakan Eker"e sert çıktı. Eker"in çelişkili rakamlar vermesi üzerine Erdoğan"ın “Bana bildiğim matematiği unutturdun” diyerek tepkisini gösterdiği öğrenildi.

Et fiyatlarındaki artış, alınan tüm tedbirlere karşın önlenemezken kamuoyundaki tepki AK Parti Grubu"na da yansıdı. Haftasonu Kızılcahamam"da gerçekleştirilen kamp toplantısında söz talebine rağmen sürenin yeterli olamaması nedeniyle konuşma fırsatı bulamayan milletvekilleri için Erdoğan, dün parti grubunu AK Parti Genel Merkezi"nde topladı. Erdoğan"ın Alman Cumhurbaşkanı ile programı nedeniyle yarısında ayrıldığı basına kapalı toplantı, kampta olduğu gibi milletvekilleri ile bakanlar arasında soru-cevap formatında gerçekleştirildi. Ancak toplantıda grubun hedefinde Tarım Bakanı Eker yer aldı.

Milletvekilleri tarafından soru bombardımanına tutulan Eker"in verdiği yanıtların doyurucu olmaması grubun tepkisini çekerken, Bakan"a en sert çıkış ise Başbakan Erdoğan"dan geldi.

Tablo uyanıklığı yaptı

Edinilen bilgiye göre Eker, toplantıda milletvekillerine tarım ve hayvancılıktaki gelişmeleri gösteren bir bilgi notu dağıttı. Ancak dağıtılan tablolarda kırmızı et ve balık üretimine yer verilmediği dikkat çekti. Notta bazı ürünlerin üretimindeki artış yüzde ile ifade edilirken, bazılarındaki artışlar ise “kat” olarak ifade edildi. Bu durum tabloyu dikkatle inceleyen Başbakan"ın da gözünden kaçmadı. Eker"in açıklamalarının ardından Erdoğan"ın, kırmızı et üretiminde artış olmamasına dikkat çekerek, “Hayvancılığa bu kadar destek veriyoruz. Niye üretim artmıyor? Ayrıca bu dağıttığın tablodaki rakamlar çelişkilerle dolu. Ben matematik bilgimi mi unuttum diye düşündüm. Böyle tablo mu olur? Bu bilgiler vatandaşın kafasını daha da karıştırır. Doğru dürüst bilgilendirme yapalım” diyerek tepkisini gösterdi.