Türkiye ile İsrail arasında yaşanan 'alçak koltuk' krizinin ardından, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak Ankara'ya geldi. Savunma Bakanı Ehud Barak'ı, Esenboğa Havalimanı'nda askerler karşıladı. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün randevu vermediği Barak, Ankara ziyareti çerçevesinde ilk olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'yla bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı'nda 2,5 saat süren görüşmede, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol da bulundu.

Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığındaki makamında yapılan görüşmede herhangi bir açıklama yapılmazken, basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.
Görüşmede, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ile İsrail'in Ankara Büyükelçizi Gaby Levi de hazır bulundu. Barak, Davutoğlu ile görüşmesinden önce Anıtkabir'i ziyaret etti.

Aslanlı Yol'da yürüyen ve Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Barak, ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Barak, deftere, "Savaşta ve barışta bir kahraman olan Kemal Atatürk'e büyük takdir ve hayranlık duygularımla buradayım. Bölgemizi barış ve istikrarlı kılmak için onun mirasından ilham alıyoruz" diye yazdı.

İsrail Savunma Bakanı Barak, Anıtkabir'de Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesini de gezdi.

Daha sonra Dışişleri Bakanlığı'na geçen Barak, Türk meslektaşı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ile eski İsrail Büyükelçisi ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu da hazır bulundu. Çelikkol, Dışişleri Bakanlığı'nın Ortadoğu konusunda en etkili isimlerinden biri olarak özellikle İsrail ile yaşanan krizlerin kilit isimlerinden biri olarak biliniyor - hürriyet