Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nce (TİM) düzenlenen bir toplantıya katıldı. Bakanın konuşmasının bir bölümünde salondan alkış gelmeyince Çağlayan, konuklara "Niye cimrilik yaptınız?" diye tepki gösterdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Konya Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen ''KOBİ'ler dünyaya açılıyor: Almanya ülke masası'' toplantısına katılan Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, ihracatta 2023 hedeflerinin 500 milyar dolarlık olduğunu anımsattı.


ALKIŞ GELMEYİNCE DİNLEYENLERİ UYARMASI GÜLÜŞMELERE NEDEN OLDU-
Bakan Çağlayan, Türkiye"ye gelen doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını açıkladığı sırada kendisini dinleyenlerden alkış gelmeyince, gülerek "Ben olsam bunu alkışlarım. Niye cimrilik yaptınız anlamadım. 80 yılda gelenin 6 katından bahsediyorum" dedi.

Bakan Çağlayan"ın bu sözleri, salonda gülüşmelere neden oldu.

Dinleyenler, daha sonra Bakan Çağlayan"ı alkışladı.

Türkiye"nin gelişmesine paralel olarak enerji ihtiyacı olduğunu anlatan Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Günde 2 saat çalışıp 6 saat enerji kesilmesini istiyorsak ithalat yapmayabiliriz... Türkiye"nin böyle bir lüksü olabilir mi? İnsanların enerji ihtiyacını karşılayacaksınız. Bugün her evin önünde 3-4 araba var. Her evin her odasında 3-4 televizyon var. Bu Türk insanını gelişme seviyesinin ulaştığı noktadır. Neyle çalıştıracaksınız arabayı? Petrolle. Getirmişler getirmişler Türkiye"yi doğalgaza boğmuşlar. Kimsenin sesi çıkmamış. Geçmişte sesi çıkmayanlar bugün Türkiye"nin enerji ithalatından yakınmaya başlamışlar. Bunu söyleyenlerin hakkı yok. Kömür var, su var, rüzgar var, güneş var, jeotermal var ama birileri Türkiye"yi doğalgaz deposu haline getirdi. Doğalgaz bizde yok, ne yapacaksınız? İthal etmek zorundasınız.