Şavşat"taki sel felaketinde ölen 5 kişinin acısı sürerken olay yerine giden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, gaf üzerine gaf yaptı. Selde hayatını kaybeden 4 kişinin cesedi olay günü bulunmuştu. Çarşamba günü sulara kapılıp kaybolan 5 yaşındaki Selin Demiral"ın cesedinin de dün öğleye doğru bulunması üzerine Eroğlu öyle bir laf etti ki acıları ikiye katladı: “5 can kaybımız oldu. Ama en azından devletimizin anında meseleye müdahaleye etti. Sivil savunma ekiplerimiz, Jandarma Komutanlığı"na bağlı ekiplerimiz gerçekten büyük gayret gösterdi. Kısa sürede müdahale ettik. Cesetlerin bulunması bir noktada acımızı bir miktar dindirdi.”

"Vatandaş ilmi meseleyi anlamaz"

Eroğlu, eksik malzemeyle yapılan bentler yüzünden selin faciaya dönüştüğü iddialarına ve bir gazetecinin, “Vatandaşlar bentleri eleştiriyor” demesi üzerine de tuhaf bir cevap verdi: “Ben gelirken de gördüm. Tersib bentleri suyun enerjisini kıran çok önemli yapılardır. Bentler olmasaydı felaketin boyutları çok daha büyük olacaktı. Dere yataklarının işgal edilmemesi gerekir. Dere yataklarındaki taşkın seviyesine kadar yapı yapılmaması şarttır. 500 yılda tekerrür eden heyelan vardır. Bu ilmi meseledir. Vatandaşın kısa ömründe baktığı ile bunlar anlaşılmaz. İlmi olarak şu anda çalışıyoruz. Bilim adamları tarafından raporlar hazırlanacak. Gerekli tahkikat yapılıyor.”

CANIM Annem davetiyemi dağıtırken CANINDAN OLDU

Selde hayatını kaybeden Lütfiye Acar (70), Özgen Demiral (59), eşi Dildar Demiral (60) ile Mavinur Durmuş"un (43) cenazeleri toprağa verildi. Kızının düğün davetiyelerine dağıtırken sele kapılan Mavinur Durmuş"un kızı Gülşah, annesinin tabutuna kapanıp, “Düğüne daha var. Bu kadar mı heveslisin beni bırakıp gitmeye demişti. Ama o beni bırakıp gitti” diye ağladı.

Küçük Selin 4 kilometre sürüklenmiş

ARTVİN"in Şavşat ilçesindeki sel felaketinde kaybolan 5 yaşındaki Selin Demiral"ın cesedine dün ulaşıldı. Tigrat deresi ve çevresi didik didik arayan ekipler, saat 12.00 sıralarında talihsiz çocuğun cesedini, olay yerinden 4 kilometre uzaklıktaki Kale mevkinde buldu.