Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Burdur Tanıtım Günleri'ne katıldı. Bakan Eroğlu, girişte basın mensuplarının İstanbul'da su sıkıntısının olup olmayacağını ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, "İstanbul'da su sıkıntısı çektirmeyeceğiz. Yağışlar da geliyor bu hafta zaten. Kaldı ki biz daha B planını bile devreye sokmadık. İstanbul'da sadece mevcut barajlardan su akmıyor. Melen ve Yeşilçay'dan da su akıyor. İstanbul'da ve bütün Türkiye'de yaklaşık yüzde 25 civarında geçmiş yıllara göre su eksikliği var, yağışlarda eksiklik var. Zaten 7 yılda bir kuraklık oluyor. Biz 76 şehrimize uzun vadeli planlama yaptık. Onların baraj, göletlerini, içme suyu arıtma tesislerini, terfi merkezlerini, içme suyu haznelerini inşa ettik" dedi.

"EĞER BU TESİSLERİ YAPMASAYDIK TÜRKİYE'DEKİ PEK ÇOK ŞEHİRDE SU SIKINTISI OLACAKTI"

İzmir'den Mardin'e, Sinop'tan Mersin'e, İstanbul'dan Kars'a kadar bütün şehirlerde planlamaların yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, "Eğer bu tesisleri yapmasaydık sadece İstanbul'da değil, Türkiye'deki pek çok şehirde su sıkıntısı olacaktı. Ama Allah'a şükür hükümetimiz son 10 yılda içme suyu temini konusunda belediyelere bırakmadan çok büyük yatırımlar yaptı. Hatta İzmir'de Büyükşehir Belediyesi mesuliyetinde olan barajların ishalatlarını da biz yaptık. Neden? İzmir susuz kalmasın diye. Dolayısıyla bu tür spekülasyonları bırakın. Biz hiçbir şehri susuz bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Burdur Valiliği ve Ankara Burdurlular Derneği tarafından düzenlenen Burdur Tanıtım Günleri'nin ikincisi Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. Bakan Eroğlu, Burdur'a özgü yöresel ürünlerin ve Burdur mermerlerinin bulunduğu stantları gezdi. Burdurlularla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Eroğlu, yöresel ürünlerin de tadına baktı. Sipsi çalıp, tüfekle poz veren Eroğlu, Burdurluların söylediği türküleri dinledi. Bakan Eroğlu ayrıca, böbrek rahatsızlığına ve mide şişkinliğine iyi gelen barutlu sudan da içti.