Erzurum"da Devlet Hastanesi"nin açılışına katılan Bakan Akdağ, ilçe merkezi dışında olduğu için hastaneye servis isteyen bir vatandaşa, “Senin gibi provokatörleri çok gördüm” dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum"un Tekman İlçesi girişinde iki katlı 5 milyon 200 bin liraya yaptırılan, 4 bin 925 metrekarelik alana sahip Devlet Hastanesi"nin açılış törenine katıldı. 200 kişinin katıldığı açılışta konuşan Bakan Akdağ, geçmiş dönemlerde temeli atılan, birçok sağlık tesisinin yarım kaldığını anımsattı. “Allah"a hamd ediyoruz. Bunu bize nasip ettiği için. Sizler bu toprakların bekçiliğini yapıyorsunuz. Biz de sizler için hizmet veriyoruz. Şu anda Tekman"daki bu hastanede 12 doktor var. Bunlardan üçü yakın köylerde hizmet veriyor” diyen Bakan Akdağ"ın sözünü bir vatandaş kesti.

Adının Celalettin Kartal olduğu öğrenilen bu kişi, “Hastane Tekman"a uzak. Yaşlıların gelmesi zor. Bir servis konulursa iyi olur” dedi. İlçe merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olan hastane için bu öneriyi önce olumlu karşılayan Akdağ, yanındakilerle konuştuktan sonra şunları söyledi: “Değerli kardeşim. Ben senin gibi provokatörleri çok gördüm. Senin ne olduğun belli. Şimdi kendini gösterdin sen. Değerli vatandaşlarım. İlginizi bana yönlendirin. Biz bunlara alışkınız. Biz bunların daha başkalarına da alışkınız.” Törene katılanlar Bakan Akdağ"ı alkışlarken, sessiz kalan Kartal, Tekman ilçe merkezinde oturduğunu, İstanbul"da yazları inşaatlarda çalıştığını söyledi. Servis konulmasını iyi niyetli bir teklif olarak söylediğini belirten Kartal, “Yaşlılar, kadın ve çocukları düşünerek bir servis konulmasını istedim. Bakan Bey yanlış anladı. Ben provokatör değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım” dedi.

Servis var mı yok mu?

Celalettin Kartal, Tekman Devlet Hastanesi"den ilçe merkezi arasında hastaları taşıyacak bir servis istemesiyle ilgili olarak hastane yetkilileri, “Servis aracı var” dediler. Tekman"da oturan İsmet Kargın, “Servis yok” derken, esnaf Hasan Özkurt ile Kemal Uludağ ise “Servis olsa biz fark ederiz. Bakan açılışa geleceği için ilk kez bugün servis koydular. Servis, bir günlük değil her gün olsun” dediler.