Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kurban Bayramı öncesi yola çıkacak vatandaşları uyararak, “Bölünmüş yolların bütün kesimlerinde hız sınırının saatte 110 km olduğu gibi yanlış bir algıya kimse kapılmasın. 

Yolların keskin viraj, yüksek eğim, meskun mahal veya kavşak gibi kesimlerinde hız tahdit levhaları ile belirlenmiş hız sınırlarının aşılmaması gerekiyor. Dolayısıyla her yerde hız sınırı 110 km değildir. Yüksek hız felakettir” dedi.

11 MİLYON KİŞİ YOLLARA ÇIKACAK

Kurban Bayramında yaklaşık 11 milyon kişinin seyahat edeceğinin tahmin edildiğini söyleyen Bakan Yıldırım, yaklaşık 8 bin civarında otobüsün yollarda olacağını, bunlara özel otomobiller eklendiğinde yollardaki yoğunluğun çok aratacağını ifade etti. Bu yoğunluk göz önüne alınarak, yollardaki işaretleme ve ışıklandırma eksikliklerinin giderildiğini, sürücülerin güvenli seyahat edebilmeleri için yollarda gerekli olan bütün tedbirlerin alındığını bildiren Bakan Yıldırım, bunlarla birlikte Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde devam eden yapım, bakım ve tamirat çalışmalarının durdurulduğunu belirtti.

ARADA BİR ÖMÜR FARK VAR

Bayramda trafik kazalarını en aza indirmek, özellikle ölümlü kazaların hiç yaşanmaması ve bütün vatandaşların Kurban Bayramını huzur ve mutluluk içinde geçirebilmeleri için gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: “Hızlı gitmek ile yavaş gitmek arasında bir ömür fark vardır. Yüksek hız; yarım saat erken varabilmek için, hiç varamama seçeneğini gündeme getirmiş olur.

Ayrıca uykusuz, yorgun, alkollü olarak kimse yola çıkmasın. Yollarda aceleci ve telaşlı davranışlarda bulunulmasın. Uzun mesafeli seyahate çıkacak olanlar araçlarının gerekli bakımlarını yaptırsınlar ve yeteri miktarda yakıtlarını alsınlar. Bazı bölgelerimizde kar ve buzlanma olabilir, zincir, takoz ve çekme halatı gibi araç ve gereçleri mutlaka araçlarında bulundursunlar. Ama her şeyden önemlisi herkesin trafik kurallarına uymasıdır. Yolların kralı olmaz, kuralı olur diyoruz. Bunu kimse unutmasın.”
Türkiye