Travesti Okşan Öztok, bakan Bağış"ın elini, iki avucunun içine alıp sohbet etti.

Devlet Bakanı Egemen Bağış, Fransa"nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Milli Gün resepsiyonunda ""Travesti sürprizi"" yaşadı. İnsanca Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı travesti Okşan Öztok, bakan Bağış"ın yanına gidip kendisini tanıttı ve randevu istedi. Travesti Okşan"ın Bakanın elini avuçlarının içine alarak tutması da dikkat çekti.

Bakan Bağış"tan randevu isteyen Öztok, “Türkiye"de ekonomik krizle birlikte fuhuş arttı. Bu konu üzerine dernek olarak bir rapor hazırladık. Sizden randevu istedik alamadık” dedi. Bağış ise işlerinin çok yoğun olduğunu belirterek, “Görüyorsunuz. Sürekli yurtdışı ve görüşmeler nedeniyle zamanım kalmıyor” karşılığını verdi ve Okşan"ın yanından uzaklaştı.

OBAMA"NIN DA DAVETLİSİYDİ

Travesti Okşan, ABD Başkanı Obama"nın bu yılın Nisan ayında yaptığı Ankara gezisi sırasında TBMM"ye de gelerek Genel Kurul"daki konuşmasını locadan izlemişti. Ankara"daki travesti ve transseksüellerin sözcüsü olan İnsanca Yaşam Derneği"nin Başkanı Okşan Öztok, konuk listesine ABD"nin Ankara Büyükelçiliği tarafından eklenmişti.

Travesti Okşan, ABD"nin Irak harekatı öncesi canlı kalkan olmak için, Irak"ın Ankara Büyükelçiliğinden vize de istemişti. Travesti Okşan 2002 seçimlerinde ise, Yeni Türkiye Partisinden milletvekili aday adayı olmuştu.