Bakan Yılmaz'ı 10 kişilik polis ekibi koruyor. Emir subayı uygulamasına ise devam ediliyor

Milli Savunma Bakanı'nı polisin yanı sıra askeri ekibin de koruması uygulaması
İsmet Yılmaz'ın göreve gelmesiyle birlikte sona erdi...

Orduevlerinde vatani görevini yapan erler yerine, sivil personelin çalışmaya başlaması, 30 Ağustos resepsiyonlarında tebrikleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkomutan sıfatıyla kabul etmesi, YAŞ'taki oturma düzeninin ardından bir sivilleşme adımı daha geldi. Bu kez uygulamanın adresi Milli Savunma Bakanlığı. oldu. İsmet Yılmaz'ın bakanlık görevine gelmesinin ardından özel eğitimli astsubaylardan oluşan askeri koruma uygulaması rafa kalktı.

ASKERİ KORUMA KIŞLAYA DÖNDÜ

Bakan Yılmaz'ı sadece polislerden oluşan 10 kişilik bir ekip korumaya başladı. 3'er kişiden oluşan ve 3 vardiya halinde çalışan ekibin başında Yılmaz'ın yakın koruması bulunuyor ve Bakan'la sürekli birlikte. Asker korumaların da bağlı bulundukları birliklerine geri döndükleri öğrenildi. Bakanlıktaki emir subayı uygulaması ise devam ediyor. Emir subayı, bakanın parti faaliyetleri ile siyasi programlarına katılmıyor.

Genelkurmay 'hayır' dese ne olur

MECLİS'te bedelli askerlik görüşülürken Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz CHP, MHP ve BDP'nin sorularına ilginç yanıtlar verdi. Yılmaz, CHP'li Engin Özkoç'un 'bedelliden elde edilecek gelirin zengin ailelerin, oğlu askerde ölen fakir ailelere kan bedeli' olacağı eleştirisine tepki gösterdi: 'Şehitliğin tanımını bilmeyenler, şehitlikle ilgili kan bedeli diye bir şey diyorlar.

Karşılığında cennet verilen ölüm işte şehittir. Dolayısıyla bedel olmaz, onun bedeli cennettir'.

CHP'li Bülent Kuşoğlu ve MHP'li Alim Işık, Genelkurmay görüşünün alınıp alınmadığını sordu.

Yılmaz ise 'Genelkurmay 'evet' dese ne olacak? 'Hayır' dese ne olacak? Bununla sizi ne değiştirecekler? Son söz milletvekiline ait değil midir? Son söz TBMM'ye ait değil mi?' diye sordu. 'Çok net söyleyeyim, iki alternatif sunulsaydı, ben askere gitmeyi tercih ederdim' diyen Bakan, 21 günlük temel eğitimin kaldırılmasıyla ayakkabı, elbise, iaşe gibi pek çok alanda tasarruf sağlandığını kaydetti.

İNSAF DEMEK LAZIM: MHP'li Ali Uzunırmak, vekillerin üçüncü dereceye kadar akrabalarının yasadan yararlanıp yararlanmayacağını sordu. Yılmaz, 'Buna insaf demek lazım. Biz şimdi bütün milletvekillerine sorduk mu 'sizin evladınız kaç yaşında' diye yanıt verdi.akşam