Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Akarçay Projesi temel atma törenine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği memleketi Afyonkarahisar'da halkın büyük sevgisi ile karşılaştı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Akarçay Projesi temel atma törenine katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak için geldiği memleketi Afyonkarahisar'da halkın büyük sevgisi ile karşılaştı. Bakan Eroğlu'nunAtatürkSpor Salonu'na girişinde izdiham yaşandı, İhlas Haber Ajansı (İHA) ve Cihan Haber Ajansı 'nın (Cihan) kameramanlarının tripodları kırıldı. Bakan Eroğlu kırılan tripodlara takılarak düşme tehlikesi atlattı.

Salonda bulunanları tek tek selamlayan Bakan Eroğlu yaptığı konuşmada,CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Afyonkarahisar'a ne yaptılar' şeklindeki sözlerini eleştirerek, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geçen gün nasıl olduysa bu tarafa uğramış yolu düşmüş. Demiş ki, 'Afyonkarahisar'da hükümet ne yaptı.' Ya kardeşim ne yapmadık ki. Yapmadığımız bir şey kalmadı. Ağaçlandırmadan baraja, gölete, yola, hastanesine, okuluna kadar yapan biz değil miyiz? Ama bir şey söylüyorum. Bende ne dedim? 'CHP'nin burada bir kıymığı bile yok.' dedim" şeklinde konuştu. Bakan Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bir başkası da buradan geçerken demiş ki, 'Ya demiş ne olur bir de bizi deneyin.' Ya kardeşim, bu millet deneme tahtası mı? Kaç defa deneyeceğiz. İşte 3 yılda 3 buçuk yılda devleti iflas ettirdiniz. Çekip gittiniz. Dolayısıyla milletin kimseyi denemeye tahammülü yok. Ama hükümetimiz yoluna devam edecektir Allah'ın izniyle."

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından Akarçay Projesi'nin ilk adımı için start verildi.Törene AfyonkarahisarAK PartiMilletvekilleri, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı genel müdürler ve binlerce vatandaş katıldı.

iha