‘Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali’ törenle başladı. Törende; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve diğer yetkililer vatandaşlara sepet sepet mesir macunu attı. Mesir macunlarını kapmak için birbirleriyle yarışan vatandaşlar, zaman zaman da izdihamın oluşmasına neden oldu. Bazı vatandaşlar da eli boş döndü.

    İstanbul'un Mesir Macunu Şenliği olarak da bilinen ve alternatif tıp yöntemlerinin halka tanıtılmasının amaçlandığı 'Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'nin 15’incisi törenle başladı. Törene; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sanatçı Keremcem’in de sahne aldığı festivalde renkli görüntüler yaşandı.

    Törende konuşan Bakan Nihat Zeybekçi, etkinlikteki amaçlarının hem Merkezefendi’nin, hem de tabiatın derinliklerine gönülden varmak olduğunu söyledi. Zeybekçi, “Bizim binlerce yıllık tarihimize baktığımız zaman bütün dünya kahramanlarının bin misli fazlası kahramanlarımızın olduğunu görüyoruz. Övünülecek büyüklerimiz var tabi ki bunlardan en önemlilerinden biri de şuan yakınında bulunduğumuz Merkezefendi’dir. Merkezefendi’nin dil, tıbbi ve gönül derinliklerinin hep beraber farkında olmalıyız. Tıbbi ve aromatik bitkiler eskisi gibi ihmal edilmiyor. Tıbbı aromatik bitkilerle ilgili artık üniversitelerde bölümlerde açılıyor. Artık insanlar tabiata dönerek şifa arıyorlar. Bu etkinlikteki amacımız hem Merkezefendi’nin farkına varmak, hem de tabiatın derinliklerine gönülden varmakla ilgili güzel bir meseledir.” diye konuştu.

    Festivalde, daha çok bitkilerle tedavi olarak algılanan geleneksel tıp uygulamaları masaya yatırılıyor. Festivale her yıl yerli ve yabancı bitkisel ilaç firmalarından geleneksel tıp uzmanlarına, ünlü müzik gruplarından imza ve söyleşi günlerinde yer alacak yazarlara kadar çok sayıda isim katılıyor. Merkezefendi Külliyesi ile Türkiye'de bir ilk olan Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde gerçekleştirilen etkinlik sırasında halka ücretsiz bitki çayı da ikram ediliyor.