BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, KCK operasyonu kapsamında yapılan tutuklamaların 4 bin değil 485 kişi olduğunu açıklayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e tepki gösterdi. Beştaş, “Devlet ciddiyetinden yoksun olan bu talihsiz açıklama, bilinçli bir manipülasyon ve kamuoyunu yanıltma amaçlıdır. Ayrıca partimize yönelttiği tehdit dili de bir bakanın değil bir dikta valisinin emrinde görev yapan polis şefinin dilidir” dedi. 
 
"ŞAHİN BDP'Yİ YALANLADI: TUTUKLU SAYISI 485" haberi için tıklayın
 
"BDP: 7 BİN 748 PARTİLİ GÖZALTINDA" haberi için tıklayın
 
Beştaş, KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan kişi sayısıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 14 Nisan 2009 tarihinden bugüne kadar 7 bin 748 kişinin gözaltına alındığı, 3 bin 895 kişinin tutuklandığı iddiasını tekrarlayan Beştaş, İçişleri Bakanının yaptığı "485 kişi tutuklandı" açıklamasının doğru olmadığını belirterek şöyle dedi:
 
“Devlet ciddiyetinden yoksun olan bu talihsiz açıklama, bilinçli bir manipülasyon ve kamuoyunu yanıltma amaçlıdır. Ayrıca partimize yönelttiği tehdit dili de bir bakanın değil bir dikta valisinin emrinde görev yapan polis şefinin dilidir. Bu tehdidin partimiz, halkımız, demokratik kamuoyu açısından bir kıymet-i harbiyesi de yoktur.”
 
"BAKAN BİLEREK KAMUOYUNU YANILTMAYA ÇALIŞIYOR"
Parti olarak isterse Bakan Şahin’e gözaltı ve tutuklamalarla ilgili detaylı bir dosya gönderebileceklerini kaydeden Beştaş, “Ancak Bakanın bu açıklamasının bilgisizliğinden değil yalan haberle kamuoyunu yanıltma ve manipüle etme çabasından kaynaklı olduğunu biliyoruz” dedi.
 
Son 4-5 ayda yayınlanan gazete haberlerine bakılarak dahi İçişleri Bakanı Şahin'in verdiği rakamların "yalan" olduğunun görüleceğini iddia eden Beştaş, "Bakan, basının bir kısmının bunu propaganda amaçlı kullanacağını, geriye kalan kısmının ise bu yalanın peşine düşeceğini iyi biliyor. Ama bizler kamuoyunu bilgilendirmeye devam ederek yalanları deşifre edeceğiz" dedi. 
 
-GAZETEPORT-