Hatay Valiliğini ziyaret eden Bakan Turhan, şeref defterini imzaladı.  Vali Rahmi Doğan ile basına kapalı bir görüşme yapan Turhan, daha sonra Habib-i  Neccar Camisi'nde cuma namazını kıldı.

Tarihi Uzun Çarşı'yı da gezen Turhan, burada esnafla bir süre sohbet  etti, ikram edilen yöresel ekmekten yedi.

Partisinin il başkanlığını da  ziyaret eden Bakan Turhan, burada  yaptığı konuşmada, AK Parti'nin Hatay'a çok önemli hizmetler yaptığını söyledi.

AK Parti'nin 16 yıldır iktidar olduğunu, bunun için de ülkeye hizmet  etmek gerektiğini belirten Turhan, "Bunun bilincindeyiz, liderimiz  Cumhurbaşkanımız, ülkemizin nerelere varması, uluslararası platformda, dünyada  nerede olması gerektiği konusunda strateji belirliyor, hedef gösteriyor. Biz de  tüm ekibimizle bu hizmetleri ülkemize kazandırıp, ülkemiz insanının hak ettiği  yerde olması için azimle gayretle çalışıyoruz." diye konuştu.

Bakan Turhan, Hatay'ın kadim medeniyetlerin başlangıç noktası  olduğunu, yakın coğrafyada yaşanan sorun ve sıkıntıları herkesin gördüğünü dile  getirdi.

Hatay'ın bu sıkıntılarda en ağır yükü taşıyan şehirlerden biri  olduğunu vurgulayan Turhan, kentin hak ettiği hizmetleri birer birer yerine  getireceklerini bildirdi.

Yakın coğrafyada yaşanan kriz nedeniyle komşularla olan ticari  ilişkilerde sorunlar yaşandığını belirten Turhan, "Ticaretimiz kısıtlı ama  inşallah bu bölgede huzur gelince, insanlarımız normal hayata dönünce İskenderun,  Hatay deniz ticareti, yollar Hatay'a yetmeyecek. Ne yapmamız lazım? Kapasite  artırıcı, bu altyapıyı geliştirmemiz lazım." diye konuştu.

Turhan, başta Belen-Antakya otoyol projesi ve Samandağ-Arsuz  arasındaki sahil yolunun yapılmasının yanı sıra kentte yapılacak hizmetler  konusunda çeşitli müjdeler verdi.

"İNSANIMIZIN HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ ULAŞTIRMAMIZ LAZIM"

Şehir içinde ziyaretler yaptığını aktaran Turhan, belediyecilik  hizmetleri konusunda Hataylının bunu hak etmediğini söyledi.

Özellikle Asi Nehri üzerindeki istilacı su sümbüllerine dikkati çeken  Turhan, "Halbuki oradan pırıl pırıl tertemiz su akması lazım. İnsanlar onun  kenarında yürürken içi ferah, huzur içinde vakitlerini geçirebilecekleri bir yer  olması lazım." dedi.

AK Parti'nin belediyecilik konusunda eline su dökülmeyecek bir lideri  olduğunu dile getiren Turhan, şöyle devam etti:

"AK Parti, aslında belediyecilik hizmetleriyle, insanların yaşantısını  direkt ilgilendiren şehircilik hizmetleriyle iktidara gelmiştir. Sayın  Cumhurbaşkanımız bugün geldiği hizmet makamına İstanbul Büyükşehir Belediye  başkanlığında yaptığı hizmetler sayesinde gelmiştir. İnsanımızın gönlünde bir  taht kuru kuruya kurulmaz, insanlara hizmet ederseniz insanlar sizi sever, size  karşı sevgisini artırır, itibarını verir ve biz artık buna 'gönül belediyeciliği'  diyoruz. İnsanlarımızın gönüllerini yapacak, onların hayatını kolaylaştıracak  hizmetleri iletmek için proje üreten, öncelikle yaşadıkları ortamı ve mekanı  yaşanabilir yapacak projeler üretip bu hizmetleri yapabilecek kişileri seçerseniz  bu mümkün olur. Madem hizmet siyaseti yapıyoruz, o zaman insanımızın hak ettiği  hizmetleri ona en kısa sürede ulaştırmamız lazım."

Turhan, yapılacak yerel seçimin sadece hizmet seçimi olmadığını,  Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni de perçinleyecek bir seçim olacağını  belirterek, "Eğer bu ülkede istikrar olmasaydı, Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı  bugün Suriye'den daha kötü durumdaydık. Herkesin bunun bilincinde olması lazım."  dedi.