Terör saldırısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ olay yerinde inceleme yaptı. İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada, "Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı, teröristin kimliği belli. 5 kişi aranıyor" dedi.

"TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELLİ"

İçişleri Bakanı Soylu saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Terör bizim kararlılığımızı etkileyemeyecektir. Yapacağımız şehitlerimizi duayla Kuran'la buluşturmaktır. İçimiz yanıyor, kardeşlerimizin şehadete yürümesi milletimizi büyük bir acıyla karşı karşıya bırakıyor. Saldırıda kimliği belli olan 8 şehidimiz var demiştim. Şimdi 12 şehidimiz Adli Tıb'a intikal etmiş durumda. 1 şehidimizde hastanede. 13 şehidimiz var, toplam 56 yaralımız var. 12'si yoğun bakımda, 4'ü ağır. Olayla ilgili tüm soruşturmalar gerçekleştiriliyor. 7 kişi gözaltına alındı, teröristin kimliği belli. 5 kişi aranıyor" dedi.

"12 KARDEŞİMİZ YOĞUN BAKIMDA"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise "Yaralılarımızı ziyaret ettik. 56 yaralımız var. 12 kardeşimiz yoğun bakımda. 4'ünün hayati ciddiyetini koruyor. Sağlık çalışanlarımız canla, başla görevlerini yerine getiriyorlar. Bu millet, bu ruha sahip oldukça Allah'ın izniyle nereden gelirse gelsin milletimizi bu eşkıyalığa karşı birlikte olmaktan, omuz omuza olmaktan alıkoyamayacaklar. Bütün yaralılara Allah'tan şifa diliyorum. 56 yaralıdan bir kısmı hafif yaralılar. Onlar hastanede istirahat ettiriyorlar" dedi.