Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Önümüzde yapmamız gereken sivil anayasa var. Bunu başardığımız zaman hukuk devleti olma adına, milletin kendi anayasasını yapacağız'' dedi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya gelen Bakan Şahin, bugün ''karanlık güçlerle'' mücadele ettiklerini söyledi.

Çetelerle mafyalarla mücadele ettiklerini belirten Şahin, hakimiyetin milletin olmasını sağlamak, demokrasiyi ileriye götürmek ve hukuk devleti olmak için çok yol katettiklerini vurguladı.

Uzun ince bir yoldan geçtiklerini ve bu yolda tümsekleri, çukurlar olduğunu, hep engellerle karşılaştıklarını dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

''Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın takımının bir parçası olarak, adınızın yanında ne yazarsa yazsın, bakan olun vekil olun hiçbir şey değişmez... Şerefli olan bu takımın bir parçası olmak... Hepimiz faniyiz, her şey doğup, büyüyüp, ölecek. Bu fani dünyada hoş seda bırakmak, eser bırakmak, çocuklarımızın bizden daha iyi yaşayacağı bir Türkiye bırakmak için yola çıktık. Onurumuz ve şerefimizle millete hizmet etme yolculuğunda alnımız ak, başımız dik.''

Bakan Şahin, Avrupa Birliği standartlarında kişi başına düşen milli gelirin 20-30 bin dolar olduğunu ifade ederek, ''Avrupa Birliği standartlarında kişi başına düşen milli gelir eğer 20-30 bin dolarsa benim insanımın hiçbir eksiği yok. Bizim zeka seviyemiz onlardan ileri, bizim potansiyelimiz de onlardan ileri'' dedi.

Yeni anayasa çalışmalarına değinen Şahin, ''Önümüzde yapmamız gereken sivil anayasa var. Bunu başardığımız zaman hukuk devleti olma adına, milletin kendi anayasasını yapacağız. Ayağımızdaki bütün prangaları, omzumuzdaki bütün yükleri atacağız'' diye konuştu.

-''Aşılmayacak engel yok''

Bakan Şahin, geçmişte en büyük sorunun devletle milletin kaynaşmaması olduğunu fakat bu durumun değiştiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Ankara başka konuşuyordu, Anadolu, Adıyaman başka konuşuyordu. Onların derdi başkaydı, halkın derdi başkaydı. Halk 'aş, iş, ekmek' diyordu. Öbürü koltuk sevdasındaydı. Ama şimdi 'kaderiniz, kaderimizdir, sorununuz, sorunumuzdur, sevinciniz, sevincimizdir' diyoruz. Sizin buradaki sorununuz neyse Ankara onu yüreğinde hissediyor. Milletvekilleriyle hissediyor, belediye başkanlarıyla hissediyor, grup başkan vekilleriyle hissediyor. Bu gönül köprüleri ile çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur, aşılamayacak hiçbir engel yoktur.''

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, Bakan Şahin'e çeşitli hediyeler takdim etti.

Bakan Fatma Şahin, Adıyaman programı kapsamında kentte eğitim hizmeti vermek için kurulan Vefa Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'ni hizmete açtı.

Şahin, 80. Yıl Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ni de ziyaret ederek, burada barınan zihinsel engelli öğrencilerle yakından ilgilendi.

Merkezdeki üç zihinsel engelli öğrencinin doğum günü kutlamasına katılarak, kestiği pastayı öğrencilere ikram eden Şahin, Adıyaman Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya da katıldı.

Bakan Şahin, toplantıda kaymakamlar ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı müdürleriyle bir araya geldi.

AA