1. Uluslararası Sosyal Politikalar Sempozyumu'nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Halk temelli yönetim anlayışını benimseyen devletler büyümeyi sağlamıştır." dedi.

Beyoğlu Belediyesi, Sosyal Politikalar Derneği ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi işbirliği ile organize edilen 1.Uluslararası Sosyal Politikalar Sempozyumu Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda başladı. Sempozyuma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman katıldı.

Sosyo-ekonomik alanda ortaya çıkan ve Türkiye'yi etkileyen sosyal politika sorunlarının tartışıldığı sempozyumda konuşan Fatma Şahin, yönetimlerin 'halk' temelli olması gerektiğine vurgu yaptı. "Halk temelli yönetim anlayışını benimseyen devletler büyümeyi sağlamıştır." diyen Şahin, "Tarihe baktığınız zaman, büyümeyi adaletli bir şekilde halkıyla paylaşan, sorumluluğu alan, adaleti, hakkaniyeti gerçekleştirebilen Fatih Sultan Mehmet devri geçmişte iz bırakmıştır. Geleceğe de medeniyet bırakmıştır. Buradan aldığımız önemli bir geçmiş var." şeklinde konuştu.

Mevcut dünya düzeninde fakir ve zengin arasındaki uçurumun büyüdüğüne dikkat çeken Şahin, "Milyonlarca çocuğun, daha 5 yaşına gelmeden öldüğünü görmekteyiz. Temiz suya ulaşamayan bir toplumun yanında, bir taraftan da israftan dolayı büyük bir sorun yaşayan bir dünya düzenindeyiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarının 'önce insan' sloganı ile yola çıktığını belirten Şahin, " 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığıyla yola çıktık. Çünkü insanı hedef almayan bir yönetim tarzının sürdürülemeyeceğine inandık. Önce insan dediğimiz de kast ettiğimiz herkesdir. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci, engellisi ve engelsizi ile herkesi hedef alan bir insan politikasına sahip olursak, bu hareketin geleceğe taşınacağını gördük." dedi.