Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, raporları karıştırıp, suçsuz dayının "tecavüzden" hapis yatmasına neden olan Adli Tıp Kurumu"na tepki gösterdi.
Bakan Şahin, Antalya"da Adli Tıp Kurumu"nun hazırladığı rapor ile dayı V.Y."nin 5,5 ay haksız yere hapis yatmasını değerlendirdi. Bakan Şahin, “Ben de basından öğrendim. Bir insan hatası olsa gerek ama, bu tür önemli konularda çok daha titiz olmak gerekir. Döndükten sonra Adli Tıp Kurumu Başkanı"ndan bilgi isteyeceğim. Neden böyle oldu? Bir sorumlu var mı? Dikkat mi edilmedi, görev mi savsaklandı? Bu konularla ilgili Adli Tıp Kurumu Başkanı"ndan bilgi alacağım. O benim de dikkatimi çekti ve rahatsız etti” dedi.

BOŞ YERE HAPİS

Adli Tıp Kurumu, hazırladığı raporla dayı V.Y."yi 13 yaşındaki yeğenine tecavüz etmekle suçlamıştı. Rapor üzerine V.Y., 5,5 ay hapis yatmıştı. Suçlamayı kabul etmeyen dayının avukatı ikinci kez DNA testi isteyince gerçek ortaya çıkmış, dayının haksız yere cezaevinde yattığı anlaşılmıştı. Gerçek failin ise kayıplara karıştığı belirlenmişti.