Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan, Sütlüce - Kasımpaşa Tüneli'nin Işık Görme Töreni'ne katıldı. Baretini takarak iş makinesine binen Bakan Lütfü Elvan, duvar deldi. Bakan Elvan törende yaptığı konuşmasında, Sütlüce - Kasımpaşa Tüneli'nin İstanbul için çok önemli olduğunu söyledi.

Kasımpaşa sütlüce arasındaki tünelin kazı çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Bakan Elvan, "Diğer tünelimizin de kazı çalışmaları 10-15 günde bitecek. Bu tünel İstanbul için son derece önemli. Doğu ile Batı'yı birleştiren 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip İstanbul'un tarihi dokusuyla böyle bir eseri kazanması önemli"dedi.

"TÜNEL, VATANDAŞLARA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK"

Tünelin vatandaşlara çok büyük bir rahatlık sağlayacağını belirten Bakan Lütfü Elvan, "1. Çevreyolu'nun kullanarak Kasımpaşa, Karaköy, Taksim, Şişli güzergahına gitmek isteyen vatandaşlarımız çok daha rahat bir şeklide artık bu tüneli kullanacak. 1. Çerveyolu'nda Kasımpaşa, Karaköy'e inen yol güzergahı oldukça dar ve standardı düşük. O güzergahta tarihi doku oldukça fazla. Bahsetmiş olduğum merkezler Taksim Karaköy ticaret açısından önem taşımakta, tarihi açıdan önem taşımakta. Zor koşullar altında da olsa bir tünelle 1. Çevre yolunu Kasımpaşa bağlanıp vatandaşlarımıza trafik açısından rahatlamasını sağlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yıl Mart ayı için iki tünelin birden açılışını gerçekleştireceklerini söyleyen Bakan Elvan, "Mart ayında her iki tünelin açılışını gerçekleştireceğiz. Tünelin toplam uzunluğu bin 300 metre. İki tünelin uzunluğu 2 bin 600 metreye tekabül ediyor. 3 bin 800 metre bağlantı yollarımız var. Bunların hepsini inşallah kısa sürede tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.