Protokol töreninde konuşan Bakan Suat Kılıç, Türkiye'nin 73 milyon nüfusu ile her türlü bağımlılıkla mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, "Sigara, uyuşturucu ve alkol. Modern çağın bağımlılık unsuru olan internet, sosyal medyaya karşı mücadele 'Bağımlı bir nesil değil, bağımsız bir gençlik' sloganıyla bu hizmetleri yürüteceğiz. Bu iş için çok büyük paralar harcamaya gerek yok. Bir kişinin bir sözü ile milyonlar harcayarak elde edeceğiniz faydandan daha fazlasını elde edebilirsiniz. Her türlü bağımlılığa karşı atılan bu adımlarla Türkiye Yeşilay Cemiyeti'yle birlikte olacağız." dedi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Avukat Muharrem Balcı ise kamu kurumlarıyla işbirliğine önem verdiklerini ifade ederek, "Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki bütün federasyonları ayağa kaldıracak bir proje de düşünüyoruz. Yeşilay hem ulusal hem de uluslararası alanda çok önemli projelere imza atıyor. Yeşilay'ın resmi internet sitesi şu anda 13 dilde yayın yapıyor." diye konuştu.

İmzalanan protoko ile ahlaki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içerisinde, gençlik arasında sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin tüketimini en aza indirmek, sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşmasına zemin hazırlamak hedefleniyor.

'O KONUYU TFF VE KULÜPLER DEĞERLENDİRECEK'

Öye yandan UEFA'nın Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor ile ilgili verdiği kararı değerlendiren Bakan Kılıç, takımların CAS başvurup ve başvurmadıklarını bilmediğini ifade ederek, ''O konuyu Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüpler değerlendirecek. Ben detayları tam olarak bilmiyorum.'' şeklinde konuştu.