AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Açılışta Bakan Ertuğrul Günay’ın yanı sıra Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aydın valisi Kerem Al, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, AKP Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Semiha Öğüş, Ali Gültekin Kılınç ile öteki yetkililer katıldı.

Diana Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tombul’un Değirmen Restaurant bahçesi içerisine yaptırdığı Oleatrıum Zeytin ve Zeytinyağı müzesinin açılışı bugün öğle saatlerinde yapıldı. Hasan Tombul açılışta yaptığı konuşmada “Son yirmi yıl içerisinde  yaşadığımız coğrafyada zeytin ağaçlarının yeni yaşam biçimi ve turizm adına yapılan yanlışlara kurban edilişine şahit olduk. Yasalarla koruma altında olan zeytin ağaçları göz göre göre bahçeler halinde söküldü. Yerlerini büyük taş binalara, bloklara bıraktılar. Ailece zeytin ve zeytinyağının değerini bizden sonraki nesillere anlatacak bir müze kurmayı bundan 30 yıl önce düşündük. Zeytinin hak ettiği saygıyı ifade eden bir müze oluşturduğumuza inanıyoruz” dedi.

“Müzeler turizmimizin kalitesini artırıyor”

Bakan Ertuğrul Günay ise konuşmasında son çeyrek yüzyılda Türkiye’nin turizmde yedinci sıraya yükseldiğini belirterek “ Fakat bu yükselişin sosyal yaşamımıza ne getirdiğini durup düşünmek gerek. Maalesef  uzun yıllar doğanın kıymetini çok fazla önemsemedik. Türkiye’nin sadece denizi değil tarihi, doğası, arkeolojisi var. Yatırım yaparken bunları da sürdürülebilir bir biçimde korumamız gerekiyor. Kültür yaşamımızı turizmin sunumu içine katmamız gerekiyor. Sahip olduğumuz kültürel değerleri önce kendimiz öğrenmeli, sonra da dünyaya anlatmalıyız. Bunun yolu da müzelerden geçiyor. Müzeler turizmimizin kalitesini artırıyor. Oleatrium Zeytin ve Zeytinyağı müzesinin kurulmasında emeği geçen herkese devletim ve milletim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Günay ve beraberindekiler kurdele keserek müzeyi ziyarete açtılar. Müzeyi kuran Diana Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tombul Günay ve beraberindekileri müzeyi gezdirerek müze hakkında bilgi verdi.

z.yagi-muzesi-acilis-(5).jpg

z.yagi-muzesi-acilis-(29).jpg

z.yagi-muzesi-acilis-(68).jpg

z.yagi-muzesi-acilis-(83).jpg

z.yagi-muzesi-acilis-(120).jpg