Sahin, yöresel kıyafetler giyen 8 yaşındaki down sendromlu bir çocukla halay çekti ve söylenen şarkılara eşlik etti. Bakan Şahin, bayram arifesinde bakanlığına bağlı kurumları ziyaret etti. Şahin'in ziyaretindeki ilk durak 82. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi oldu. Burada kalan çocuklarla sohbet eden Bakan Şahin'e yoğun ilgi gösterildi.

Merkezde eğitim gören çocuklar, kendi yaptıkları el ürünlerini Bakan Şahin'e hediye ederken, bazı çocuklar ise şarkılar söyledi. Çocuklara bayram harçlığı da veren Şahin, daha sonra 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'na geçti. Şahin, burada çocuklara hediye ettiği oyuncaklarla birlikte oynadı. 7-12 Yaş Çocuk Yuvası'na da giden Şahin, yuvada kalan çocukların sergiledikleri oyunları büyük bir ilgiyle izledi. Çocuklar tarafından ilahilerin de okunduğu programda, özellikle yöresel kıyafetlerle sahne alarak t ürkü söyleyen Ali Özçelik ile 8 yaşındaki down sendromlu Efekan Titizoglu, sempatik hareketleriyle güldürdü. 

Titizoğlu'nun hareketlerinden etkilenen Bakan Şahin, dayanamayarak kalktı ve çocuklarla halay çekti. Halaya diğer vekiller de eşlik etti. Son olarak çocuklarla bayramlaşan Şahin, buradan huzurevindeki yaşlıları ziyarete geçti. Huzurevindeki ziyaretinde bir konuşma yapan Şahin, Ramazan Bayramı'nın önemine vurgu yaparak, "Bizi biz yapan değerlerde, özellikle dini bayramlarımızda büyüklerimizin ellerinden öpmek, küçüklerimizin gözlerinden öpmek ve sıla-ı rahim yapmak, bizim için çok önemli ve çok kıymetli. Bugün o yüzden hep beraber ekip olarak değerli büyüklerimizin yanına geldik. Onların halini hatırını sormaya, onlarla dertleşmeye, sohbet etmeye geldik. 

Eğer bizden istedikleri bir şey varsa, onları dinlemeye geldik. O yüzden bunu çok önemsiyoruz. Bu değerlerimizi hem öğ renmemiz, hem öğretmemiz, hem gençlere anlatmamız, onların da bunu devam ettirmesini sağlamamız lazım." dedi. Yaklaşık 2 ay önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak 61'inci hükümette görev aldığını hatırlatan Şahin, "8 yıl boyunca buraya, huzurlarınıza milletvekili olarak geldim. Bugün sizlerden sorumlu bakan olarak huzurlarınızdayım. 

Bunun üzerimizde çok büyük bir sorumluluğu ve emaneti de var. İnşallah sizin sağlıklı, huzurlu bir ömür yaşamanızla ilgili, buradaki yaşam kalitenizi artırmayla ilgili bizden ne tür beklentileriniz varsa onları da dinliyoruz. 2 gün önce bütün müdürlerimizle bir araya geldik. hem Türkiye genelinde, hem Gaziantep özelinde bakanlığımıza dair sizin beklentilerinizi, taleplerinizi, ihtiyaçlarınızı onlarla konu ştuk. Şimdi bayramdan sonra Ankara'ya gidince, bunların hepsinin planlamasını, takibini yapacağız. 

İnşallah, 2012'de bakanlığımıza ait her türlü görev alanımız içerisinde daha ileriye götürebilecek şekilde süreci yöneteceğiz." şeklinde konuştu. Şahin'in konuşmasının ardından, huzurevinde kalan 70 yaşındaki Erol Demirçivi, kendi yazdığı Gurbette Bayram isimli şiiri okudu. Şahin, huzurevi ziyaretinin ardından Güçsüzler Yurdu'nda kalanların dertlerini dinledi.