Bakan Eroğlu, AK Parti Hükümeti"nin iş başına geldiği günden bugüne kadar görülmemiş ve başkalarının hayal edemeyeceği bir takım yatırımlar ve icraatlar yaptığını söyledi.

“Doğu Karadeniz"de Heyelan ve Sel Taşkınları” konulu sempozyuma katılmak için Trabzon"a gelen Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bugün AK Parti Trabzon İl Başkanlığı"nı ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, “Hatırlayınız bir gecelik faizlerin yüzde 500 olduğu dönemleri enflasyonun yüzde 100"leri aştığı dönemleri gördük. Şimdilerde böyle bir şey yok artık. Borçlanma faizleri yüzde 63 idi, o günler de geride kaldı. Şimdi ise devletin borçlanma faizi tek haneli rakamlara yüzde 7"lere geriledi. Bu gerçekten muhteşem bir durumdur.

Türkiye"de paradan altı sıfır atıldı. Herkes "bu yapılamaz" diyordu ama başbakanımız bunu gerçekleştirdi. Ülkemiz yaşanan küresel krizden çok az etkilenerek çıktı. Yani kısacası ekonomimiz çok iyi ilerliyor. Borçlarımız azaldı, Merkez Bankası kasayı doldurdu birde Türkiye"nin her yeri şantiyeye döndü. Her şey yoluna giriyor. Bakın eskiden Trabzon"a kara yolu ile gelmek mesele idi şimdilerde ise yapılan duble yol ile bölgeye gelmek çok daha kolay hale geldi. Yollar, hastaneler, eğitim, sağlık her alanda Türkiye"nin önünü açtık. Netice olarak şunu söylemek gerekiyor; Bu dönemde Türkiye çağla atlamış ve Türkiye"nin siyasi itibarı da bütün dünyada çok artmıştır” dedi.

Trabzon"un kendileri için çok önemli bir şehir olduğunu ifade eden Eroğlu “Hükümetimizde bu bağlamada Trabzon"a çok önemli yatırımlar yapıyor. Trabzon"un su meselesi kökünden halloldu. Yıllardan beri özlemi çekilen Atasu Barajı tamamlanarak su tutulmaya başlandı. İsale hatları da yapılacak. Kentin bütün su şebekeleri yenilenecek. Trabzon 2060 yılına kadar, Avrupa standartlarının çok daha üstünde sürekli, tertemiz su içeçek. Trabzon"da kentsel dönüşüm projelerinin de devam ediyor. Zağnos Vadisi, Tabakhane Vadisi çok güzel oldu. İnşallah daha da güzel olacaktır. Trabzon"un geleceği için çok güzel çalışmalar yapan Belediye Başkanımız ve il başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ise konuşmasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bakan Eroğlu"na çeşitli hediyeler verdi. Bakan Eroğlu, daha sonra İl Başkanı Günnar ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kadınlar pazarı ve Kemaraltı esnafını ziyaret etti.