Geçtiğimiz günlerde çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli eğitim Bakanı Nimet Çubukçu"nun ardından Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker Beldeye gelen son Bakan oldu. Bağarası Beldesi"ne gelen Bakan Mehdi Eker, AK Parti Belediye Başkan adayı Akif Pala için seçmenlerden destek istedi.
AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, Söke İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel, ilçe yöneticilerinin bulunduğu kalabalık partili topluluğuna seslenen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker; AK Parti Hükümeti olarak sağladıkları tarımsal desteklemeler ve Aydın iline bu desteklemelerden aktarılan paylar konusunda açıklamalarda bulundu. Bağarası Beldesi"nde 29 Mart"ta yapılan yerel seçimlerde yarım kalan hesabın bitirilmesini isteyen Bakan Mehdi Eker; “Belediyecilik AK Parti"nin uzmanlık alanı. Genel Başkanımızın İstanbul Büyükşehir Başkanlığı döneminden bugüne AK Parti"nin iktidar olduğu yerel yönetimlerin başarısı ortadadır. Bağarası"nda da seçimin kazanılması halinde beldenin kısa sürede marka belde haline geleceğine inanıyorum” dedi.
AK Parti iktidarı döneminde Aydın iline tarımsal desteklerde büyük önem verildiğine dikkat çeken Bakan Mehdi Eker, geçmiş dönemlerde bir kooperatif desteklenirken AK Parti iktidarında Aydın ili genelinde 23 kooperatifin desteklendiğini ve kalkındığını söyledi. Bakan Mehdi Eker; “Aydın"da 23 Tarımsal Kalkınma Kooperatifine 12 Milyon TL, Kırsal Yatırımların Desteklenmesi Projesinde 37 projeye 6 milyon TL, Bölgede modern tarımın önünü açmak için 191 projeye 1.5 milyon TL maddi destek verdik. Ayrıca ülke genelinde olduğu gibi Aydın"da da görevlendirdiğimiz 43 tartım danışmanı ile köylerimizin bilinçli tarım yapmalarına ciddi destek olduk” diye konuştu.
Pazar günü yapılacak seçim öncesi Bağarası"nda Bakan Eker"den hububat fiyatlarının açıklanmasını bekleyen çiftçilerde, Bakan Eker"in konuya değinmemesi hayal kırıklığına neden oldu. Bakan Mehdi Eker hububat fiyatlarının henüz açıklanmayacağını, önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydetti.